Beoordelingen

Hoe een badmintonwedstrijd te winnen


Badminton is een competitieve racketsport waarbij spelers, net als tennis, een shuttle spelen, ook wel een 'birdie' genoemd, over een net. Je scoort punten wanneer het vogeltje de grond raakt, in-bounds, aan de kant van je tegenstander, of als je tegenstander het birdie in het net raakt, of over het net maar buiten je grenzen landt. Als je de regels van badminton kent en enkele basisstrategieën leert, kan zelfs de nieuwste speler vanaf het begin goed scoren.

Stap 1

Voordat je het spel kunt winnen, moet je begrijpen hoe het wordt gespeeld. Net als tennis wordt badminton gespeeld op een rechthoekig veld met twee of vier spelers. Elke speler gebruikt een lang, dun racket om het kleine vogeltje met rubberen uiteinden over een net te slaan dat het midden van het veld overspant.

Stap 2

Een wedstrijd bestaat meestal uit drie gespeelde spellen tot 15 of 21 punten. Punten kunnen worden verdiend door de serverende of ontvangende partij. In een spel met 21 punten, als de score 20-20 wordt, moet een speler een voordeel van twee punten behalen om te winnen. Als tegenstanders gelijk blijven spelen en de score 29-29 bereikt, wint de eerste partij met 30 punten het spel.

Stap 3

Winnende strategie nr. 1 - Lang serveren. Als het jouw beurt is om te dienen, probeer dan het vogeltje hoog en ver achter in het veld van je tegenstander te slaan. Dit zal je tegenstander dwingen om weg te gaan van het net, waardoor je in je volgende beurt een kort neerwaarts schot in de buurt van het net kunt maken, wat moeilijk te bereiken en terug te keren is voor je tegenstander.

Stap 4

Winnende strategie nr. 2 - Houd je tegenstander in beweging. Vermoei je tegenstander door schoten te maken aan weerszijden van het veld. Volg een lange opname naar rechts met een korte opname naar links, gevolgd door nog een lange opname naar rechts. Als je je tegenstander wilt dwingen om de grootst mogelijke afstand af te leggen, raak dan naar de uiterste hoeken van het veld - maar blijf binnen de perken. Als het vogeltje dat je raakt buiten de grenzen valt, krijgt je tegenstander het punt.

Stap 5

Winnende strategie nr. 3 - Varieer je schoten. Raak wat hard, wat zacht; sommige kort, sommige lang. Door de snelheid, kracht en plaatsing van het vogeltje te veranderen, blijft je tegenstander gissen en wordt zijn taak om het succesvol terug te geven nog moeilijker.

Stap 6

Winnende strategie nr. 4 - Keer terug naar het midden. Het midden van het veld is de beste plek om te proberen je veld te verdedigen, dus keer daar zo vaak mogelijk terug na een schot te hebben genomen. Als je het vogeltje hoog en lang naar de achterkant van de zijkant van je tegenstander slaat, krijg je een paar extra seconden om terug te keren naar deze positie.

Middelen