Beoordelingen

Volkoren Pasta Vs. Gewone Pasta


De Amerikaanse Food and Drug Administration beveelt aan dat ten minste de helft van uw porties graan om een ​​reden uit volle granen komt - deze granen bieden meer voedingsstoffen en gezondheidsvoordelen dan geraffineerde granen. De volgende keer dat u in de supermarkt pasta zoekt, kiest u een van de vele volkoren opties, waaronder volkoren spaghetti. Probeer verschillende merken en soorten om degene te vinden die je het leukst vindt, en als je geen fan bent van de nieuwe smaak en textuur, probeer dan een volkoren pasta te mengen met een gewone pasta om je eraan te laten wennen.

Macronutriënten

Volkoren pasta bevat minder calorieën en vet en meer vezels dan gewone pasta, waardoor het de betere keuze is. Een portie volkoren spaghetti bevat 1 kopje 174 calorieën, 7,5 gram eiwit, 0,8 gram vet en 37,2 gram koolhydraten, inclusief 6,3 gram vezels. Dit is 25 procent van de dagelijkse waarde voor vezels. De portie gewone spaghetti van dezelfde grootte bevat 221 calorieën, 8,1 gram eiwit, 1,3 gram vet en 43,2 gram koolhydraten. Het biedt slechts 2,5 gram vezels, of 10 procent van de DV. Vezel voegt bulk toe aan voedsel om het legen van uw maag te vertragen, zodat u zich langer vol voelt; het verlaagt ook uw cholesterol en uw risico op hartaandoeningen en helpt constipatie en andere spijsverteringsproblemen te voorkomen.

Vitaminen

Geen van deze soorten pasta is een goede bron van vitamines. Eet een portie volkoren pasta en je hebt 10 procent van de DV voor thiamine verbruikt, wat je lichaam helpt om te gaan met stressvolle omstandigheden en je immuunfunctie verbetert, en je huid en haar gezond houdt. Normale pasta levert echter geen significante hoeveelheid essentiële vitamine, tenzij u kiest voor pasta die is verrijkt met extra vitamines.

Mineralen

Je krijgt meer essentiële mineralen als je kiest voor volkoren pasta boven gewone pasta. Elke portie volkoren pasta levert 10 procent van de DV voor magnesium en 13 procent van de DV voor fosfor. Normale pasta levert 10 procent van de DV voor ijzer. Beide soorten pasta leveren ook kleine hoeveelheden van de andere essentiële mineralen. U hebt magnesium nodig om uw bloedsuiker op een gezond niveau te houden, een regelmatige hartslag te behouden en uw botten te versterken. Fosfor is essentieel voor het produceren van DNA en het herstellen van celschade, en ijzer is nodig voor het vormen van de rode bloedcellen die zuurstof door uw lichaam transporteren.

Gezondheidsvoordelen

Geraffineerde granen zoals gewone pasta bieden niet dezelfde gezondheidsvoordelen als volle granen. De gunstige plantaardige chemicaliën, vezels, vitaminen en mineralen in volle granen werken samen om een ​​aantal gezondheidsvoordelen te bieden, waaronder het verlagen van uw risico op hartaandoeningen, diabetes type 2 en hoge bloeddruk, volgens een artikel gepubliceerd in "The Journal of Nutrition "in mei 2011. Volle granen kunnen ook uw maag-darmsysteem goed laten werken en u helpen een gezond gewicht te behouden.