Beoordelingen

Oefentips voor dames


Regelmatige lichaamsbeweging kan uw botten, gewrichten en spieren gezond houden; beheers uw gewicht; en verminder uw risico op ziekten zoals borstkanker, hartaandoeningen en hypertensie. Volgens de Surgeon General krijgt 60 procent van de Amerikaanse vrouwen niet de aanbevolen hoeveelheid beweging en is 25 procent inactief. Om te oefenen onderdeel van uw levensstijl te maken, moet u niet te snel gaan en voorkomende valkuilen voorkomen, zodat u optimale resultaten krijgt.

Krachttraining

Naast het krijgen van 150 minuten matige intensieve cardiovasculaire oefeningen per week, moet u krachttraining uitvoeren op ten minste twee dagen, zoals aanbevolen door de Centers for Disease Control and Prevention. Het is niet nodig om te vrezen voor ophoping, want hoewel vrouwen sterkere en meer gedefinieerde spieren kunnen krijgen, missen ze de hormonen om veel grotere te krijgen. Krachttraining verhoogt uw metabolisme: voor elke kilo spiermassa die u wint, verbrandt u 35 tot 50 extra calorieën per dag. Het verbetert ook uw mentale gezondheid, vermindert artritis pijn en bestrijdt osteoporose, die later in het leven kan ontstaan. Krachttraining kan uw botdichtheid in een half jaar met 13 procent verhogen.

Intensiteit

Hoewel veel vrouwen in het begin misschien alleen met een lage intensiteit kunnen sporten, is het krijgen van wat beweging beter dan helemaal geen. Als u nieuw bent om te oefenen, of een gezondheidstoestand of letsel heeft, vermijd dan te veel te vroeg en vraag vooraf uw arts om goedkeuring. Train zo lang als nodig op een eenvoudig te beheren intensiteitsniveau, zodat uw lichaam zich geleidelijk kan aanpassen. Het is ook acceptabel om uw training in de loop van de dag op te delen in drie of meer sessies van 10 minuten. Zodra je conditie verbetert, til je iets meer gewicht op en verhoog je de intensiteit van de cardio die je doet of de duur van je trainingssessies. Neem babystappen en uiteindelijk zul je grote resultaten zien.

Ondersteuning van de borst

Draag naast ondersteunende sportschoenen een nauwsluitende sportbeha voordat u met uw training begint. Het niet dragen van een sportbeha kan leiden tot rugpijn en schuren. Draag een compressie-sportbeha als u een A- of B-cup draagt. Gebruik een ingekapselde beha die elke borst afzonderlijk ondersteunt om een ​​grotere cupmaat te ondersteunen. Bij het passen van een sportbeha, spring op en neer en beweeg je armen boven je hoofd. De beha die op zijn plaats blijft en het stuiteren minimaliseert, is degene voor jou.

Spotreductie

Vrouwelijke probleemgebieden lijken vooral in het onderlichaam te verschijnen. Dit maakt het verleidelijk om je tijdens het sporten alleen op deze gebieden te concentreren. Als je overtollig vet in je onderlichaam hebt, zal alleen het doen van crunches, lunges of squats nooit leiden tot afgezwakte billen, een platte buik en welgevormde benen, omdat spotvermindering niet mogelijk is. Je versterkt de spieren onder je lichaamsvet, maar raakt het vet niet kwijt, dus je spierspanning blijft verborgen. Om dit tegen te gaan, kiest u voor een volledige benadering van het verminderen van vet, waaronder zowel regelmatige lichaamsbeweging als een gezond dieet. Uiteindelijk zullen je nieuwe goed gevormde spieren tevoorschijn komen.