Beoordelingen

Hoe u uw lats kunt trainen met halters


Een verscheidenheid aan oefeningen kan de latissimus dorsi, de grote rugspier, beter bekend als de ‘platspieren’, uitwerken. Maar weinig halteroefeningen richten zich specifiek op uw lats. Als u echter liever halters gebruikt, versterken een paar oefeningen uw lats of kunt u een haltertraining uitvoeren die is ontworpen voor uw gehele bovenrug.

Halterrij met één arm

Stap 1

Pak een halter in een bovenhandse greep, met uw handpalm naar uw lichaam gericht. (ref 1)

Stap 2

Ga in een brede houding staan ​​met je linkerbeen naar voren en gebogen tot bijna 90 graden bij de knie, en het rechterbeen naar achteren gestrekt met je knie licht gebogen. Houd uw linkervoet plat op de vloer en balanceer op de tenen van uw rechtervoet.

Stap 3

Plaats uw linkerhand op uw linkerknie voor evenwicht en leun naar voren vanuit uw middel zodat uw hoofd ongeveer op gelijke hoogte is met uw voorknie.

Stap 4

Strek uw rechterarm naar beneden om in de startpositie te komen.

Stap 5

Adem uit terwijl je de halter diagonaal op heuphoogte brengt, nabij je rechterheup. Trek je elleboog naar achteren en til je bovenarm op tot deze ongeveer evenwijdig is aan de vloer.

Stap 6

Adem in terwijl je het gewicht langzaam naar de beginpositie laat zakken.

Stap 7

Voer acht tot 12 herhalingen uit en herhaal de oefening vervolgens met je andere arm. Werk tot drie sets.

Haltertrui

Stap 1

Selecteer een geschikt gewogen halter. (refs 2-3)

Stap 2

Ga op een valbank liggen met je hoofd onderaan de bank en je dijen bovenop. Zet uw benen vast met behulp van de kussens aan het hoge uiteinde van de bank en plaats uw voeten plat op de vloer. U kunt ook uzelf loodrecht op een vlakke bank plaatsen door met beide schouderbladen op de bank te liggen. Houd je lichaam horizontaal tot op je knieën. Buig je knieën in een rechte hoek en plaats je voeten plat op de vloer. Deze variatie werkt op verschillende borst- en rugspieren, inclusief je lats.

Stap 3

Pak de halter vast door beide handen te overlappen onder een van de verzwaarde zijden. Houd de halter boven je hoofd en verticaal naar de vloer om de startpositie in te nemen.

Stap 4

Adem in terwijl je de halter zo ver mogelijk achter je hoofd laat zakken. Beweeg soepel en stop als u ongemak voelt. Buig je ellebogen als je de beweging begint en reik dan terug. Laat je ellebogen niet zijwaarts bewegen en buig je rug niet.

Stap 5

Adem uit terwijl u het gewicht naar de startpositie brengt.

Stap 6

Voer acht tot 12 herhalingen uit. Werk tot drie sets.