Beoordelingen

Geeft trainen je een dikke kont?


Oefeningen waarbij de grotere spiergroepen in de bovenbenen en billen worden aangetrokken, hebben ook een verstevigend effect op de billen. De bilspieren, ook bekend als de gluteus-spieren, kunnen net als elke andere spiergroep worden ontwikkeld; echter, niet iedereen is geïnteresseerd in een grotere kont. Daarnaast speelt genetica ook een rol in je natuurlijke, onontwikkelde kontgrootte en -vorm, hoewel je met je erfelijkheid kunt werken om je kont groter of kleiner te laten lijken.

Soorten oefeningen

Oefeningen die zich richten op het onderlichaam kunnen ook de spieren van de billen versterken. Het is belangrijk om oefeningen te kiezen op basis van je doelen. Als uw belangrijkste doel is om eenvoudig uw bilspieren te trainen, kunnen trainingen met hardlopen of wandelen of soortgelijke soorten cardiovasculaire bewegingen helpen om de vetopslag te verminderen. Omgekeerd kunnen oefeningen die het onderlichaam aangrijpen en weerstand bieden, zoals barbell squats of beenpressen op een fitnessapparaat, de omvang van uw bilspieren vergroten. Je billen kunnen ook groter of kleiner lijken in verhouding tot de grootte van de rest van je lichaam, dus houd rekening met je doelen en doelen bij het kiezen van een trainingsroutine.

Oefeningen die je kont kleiner maken

Afgezien van erfelijkheid, wordt veel van de grootte en vorm van je billen bepaald door de soorten oefeningen die je kiest. Cardiovasculaire oefeningen helpen volgens Runaddicts om tijdens de oefening vet te verbranden. Daarna blijft de stofwisseling van uw lichaam meestal hoger, wat meer vetverbranding aanmoedigt. Geen enkele oefening zal de genetische component van uw bilspier veranderen, maar cardiovasculaire trainingen zoals hardlopen kunnen helpen om de vetvoorraad te verminderen, waaronder die op uw billen.

Cardiovasculaire Oefening

Als je doel is om vet te verliezen, inclusief winkels in je billen, of als je de bilspieren wilt versterken en mogelijk wilt laten groeien, kun je cardiovasculaire trainingen dienovereenkomstig aanpassen. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention zou de gemiddelde volwassene vijf dagen per week ongeveer 30 minuten cardiovasculaire activiteit moeten nastreven. Dit stimuleert vetverbranding en verhoogde cardiovasculaire efficiëntie, waardoor u de intensiteit van uw oefening in de loop van de tijd verder kunt verhogen.

Gewichtstraining om een ​​grote kont op te bouwen

Om een ​​grotere kont te krijgen, moet je krachttraining opnemen in je trainingsroutine. Volgens professionele bodybuilder Lee Hayward vereist het opbouwen van de gluteusspieren aandacht tijdens het uitvoeren van oefeningen zoals squats en lunges. Extra weerstand die kan leiden tot een grotere gluteusgrootte kan worden bereikt door je bilspieren stevig in te knijpen tijdens het uitvoeren van de beweging. Bovendien kan duwen met je hielen in plaats van je tenen tijdens het tillen van het gewicht de weerstand op de gluteale spieren concentreren.