Beoordelingen

Maakt het trainen van je benen ze langer?


In een wereld waar de meeste modellen lang en slank zijn, is het gemakkelijk om te verlangen naar langere benen. Als je eenmaal stopt met groeien, kun je je benen echter niet langer maken, omdat langere benen langere botten vereisen. Regelmatige lichaamsbeweging kan er echter voor zorgen dat uw benen slanker lijken, waardoor de illusie van langere benen kan ontstaan. Oefening kan ook omstandigheden voorkomen die ervoor zorgen dat de botmassa afneemt en de hoogte krimpt.

Oefening en groei

Een groot deel van de volwassen lengte wordt vastgesteld tijdens de puberteit, en na de puberteit wordt je niet groter. Voor vrouwen eindigt de puberteit meestal tussen de leeftijd van 16 en 20, terwijl mannen kunnen groeien tot hun vroege 20s. Als je nog steeds groeit, kan regelmatige lichaamsbeweging je helpen gezonde botten en spieren op te bouwen, en dit kan een gezonde groei stimuleren. Een artikel uit 2000, gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition", benadrukt bijvoorbeeld de rol van gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging in de groei.

Hoogteverlies voorkomen

Naarmate je ouder wordt, kunnen je botten dichtheid verliezen, wat resulteert in pauzes en een slechte houding. Door de geleidelijke slijtage van uw botten kunt u ook uw lengte verliezen, ook in uw benen. Regelmatige lichaamsbeweging kan osteoporose helpen voorkomen en uw benen lang en gezond houden. Volgens MayoClinic.com kan lichaamsbeweging zelfs de effecten van osteoporose ongedaan maken, dus als je al de diagnose hebt gekregen, is het niet te laat.

Langere beenillusie

Overmatig vet op je benen kan ze korter laten lijken, maar wanneer je vet verliest, creëer je de illusie van langere benen. Spieropbouwende activiteiten die definitie in uw benen creëren, kunnen de illusie van langere benen nog krachtiger maken. Bovendien verbetert oefening soms de houding en vermindert het spierspanning. Als je benen minder gespannen zijn, kun je rechter gaan staan, en dit kan ervoor zorgen dat je benen langer lijken en je hele lichaam groter lijkt.

Oefeningen met de benen

Het is onmogelijk om vet op je benen te verminderen. Doe in plaats daarvan aerobe oefeningen die vet door het hele lichaam verbranden, zoals wandelen, fietsen en touwtjespringen. Om spierdefinitie te verbeteren, probeer krachtopbouwende oefeningen zoals beenliften, squats, lunges en beendrukken. Begin langzaam met slechts een paar herhalingen en bouw daarna geleidelijk op naar meer herhalingen en een hogere intensiteit.