Info

Wat zijn de voordelen van het nemen van visolie & CoQ10?


Visolie en co-enzym Q10, ook bekend als CoQ10, zijn twee voedingsstoffen die het lichaam kunnen helpen beschermen tegen ziekten. Beide stoffen zijn te vinden in vette vis, maar zijn ook verkrijgbaar als supplement. Hoewel visolie en CoQ10 verschillende effecten op het lichaam hebben, kunnen ze beide nuttig zijn voor het voorkomen van hart- en vaatziekten.

Visolie-componenten

Visolie is afkomstig van vette vis zoals zalm, makreel, ansjovis, haring, forel en ansjovis. De olie van deze vissen is rijk aan een soort vet genaamd omega-3-vetzuren, een soort vet dat het lichaam niet kan maken. Omega-3-vetzuren zijn een vorm van meervoudig onverzadigde vetzuren en spelen vele rollen in het menselijk lichaam, waaronder het behoud van de gezondheid van hersencellen.

Visolie Voordelen

Visolie kan met name nuttig zijn voor mensen met een hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk en hartaandoeningen. Naast het verlagen van de bloeddruk en het verhogen van het niveau van "goede" cholesterol, kan visolie mensen helpen beschermen tegen hartziekten en diabetes. Visolie kan ook helpen ontstekingen te verminderen, waardoor het een nuttige remedie is voor reumatoïde artritis, systemische lupus erythematosus en andere ontstekingsaandoeningen.

CoQ10 Fysiologie

Co-enzym CoQ10 is een stof vergelijkbaar met een vitamine die in alle cellen van het lichaam wordt aangetroffen. Naast het helpen van cellen om voedsel te oogsten voor energie, is CoQ10 ook een krachtige antioxidant. Deze stof kan worden gevonden in vette vis, zoals zalm en makreel, volle granen en orgaanvlees. Hoewel veel mensen voldoende CoQ10 uit hun voeding halen, kan suppletie sommige mensen met gezondheidsproblemen ten goede komen.

CoQ10 Gebruik

Net als visolie kan co-enzym Q10 helpen het hart te beschermen door het cholesterolgehalte te verbeteren en de bloeddruk te verlagen. CoQ10 kan ook helpen het hart te beschermen tegen extra schade bij inname na een hartaanval en kan ook mensen met hartfalen ten goede komen. Deze stof kan ook diabetes en schade aan het hart als gevolg van chirurgie of chemotherapie helpen voorkomen. Ten slotte kan CoQ10 helpen tandvlees aangetast door parodontitis sneller genezen en repareren.