Beoordelingen

Verhoogt trainen het metabolisme?


Regelmatig bewegen is een van de beste geschenken die je jezelf kunt geven. Door vijf keer per week de 30 minuten fysieke activiteit van de American Heart Association te krijgen, kunt u uw risico op ziekten en gezondheidsproblemen verlagen, uw humeur en geestelijke gezondheid verbeteren en extra energie vinden. En omdat lichaamsbeweging calorieën verbrandt en uw metabolisme verhoogt, is het ook een effectieve manier om een ​​gezond lichaamsgewicht te bereiken.

Wat is metabolisme?

Je lichaam gebruikt energie-eenheden die calorieën worden genoemd om zijn dagelijkse functies uit te voeren. Metabolisme is de snelheid waarmee het die calorieën omzet in energie. Hoe sneller je metabolisme, hoe meer calorieën je verbrandt. Het aantal calorieën dat uw lichaam per dag nodig heeft om eenvoudig te bestaan, wordt uw basaal metabolisme genoemd en het kan toenemen of afnemen op basis van een aantal externe factoren zoals lengte, gewicht, geslacht, genetica, lichaamssamenstelling en activiteitenniveau.

Spier en metabolisme

Afhankelijk van welke bron je noemt, zal het verkrijgen van spiermassa je metabolisme dramatisch verhogen of gewoon in de juiste richting duwen. Er zijn echter twee factoren die niet worden betwist. Ten eerste heeft spier meer calorieën nodig om vol te houden dan vet. En ten tweede, een hoger lichaamsgewicht leidt tot een verhoogd metabolisme. Hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je verbrandt om het te behouden. En omdat het meer weegt dan vet, kan spiermassa uw lichaamsgewicht verhogen en uw metabolisme in rust verhogen.

Krachttraining en metabolisme

Een van de beste manieren om uw spiermassa op te bouwen en uw metabolisme te verhogen, is door gewichtheffen en krachttraining. Wanneer je optilt, breek je de vezels in je spieren en dwing je je lichaam om ze sterker dan voorheen opnieuw op te bouwen. Het resultaat is een grotere omvang en sterkte. Naarmate de spieren groeien, begint je lichaam meer calorieën te gebruiken om de massa te behouden, waardoor je metabolisme wordt verhoogd.

Cardio-oefening en metabolisme

Vlagen van intense cardio-oefeningen kunnen uw metabolisme ook een tijdje na uw training verhogen. Je metabolisme kan enkele uren stijgen na een intensieve cardiotraining zoals sprinten, snelheidstraining of spinnen, omdat verschillende metabolisme-stimulerende hormonen die vrijkomen tijdens de training achteraf in het bloed verhoogd blijven. "De New York Times ™ meldt ook dat extra calorieën kunnen worden verbrand terwijl het lichaam glycogeen aanvult na een intense cardiosessie.

Middelen