Beoordelingen

Helpt u twee keer per dag sporten sneller af te vallen?


Hoe snel je kunt afvallen, hangt af van hoe gedisciplineerd je bent met je voedingsbeslissingen en hoe agressief je bent met je trainingen. Door twee trainingen per dag uit te voeren, zul je sneller afvallen omdat je elke dag meer calorieën verbrandt. Hoewel je misschien gemotiveerd bent om twee dagen per dag te springen, zijn er enkele dingen om te onthouden bij het samenstellen van je trainingsschema.

Gewicht verliezen

Om een ​​pond vet te verliezen, moet je 3.500 meer calorieën verbranden dan je verbruikt. Je creëert dit calorische tekort een beetje elke dag door je calorie-inname te beperken met gezonde beslissingen over eten en drinken en het verhogen van de calorieën die je verbrandt door regelmatig te sporten. De American Council on Exercise beveelt aan dat u werkt om 1 tot 2 pond per week te verliezen, wat elke 7 dagen een tekort van 3.500 tot 7.000 calorieën zou veroorzaken.

Calorieën verbrand

Om je werkende weefsels en organen van brandstof te voorzien, verbrandt je lichaam voortdurend calorieën. Wanneer u traint, verbruikt uw lichaam echter een aanzienlijk groter aantal calorieën omdat het rekening moet houden met de verhoogde werksnelheid van uw spier- en cardiovasculaire systeem. Cardio-activiteiten zoals joggen en intervaltraining zijn effectief bij het verbranden van een groot aantal calorieën in een korte tijd. Twee trainingen per dag doen zal dus het aantal calorieën dat je die dag verbrandt aanzienlijk verhogen, wat op zijn beurt een impact zal hebben op het calorietekort dat nodig is voor gewichtsverlies.

Gewichtsverlies

Hoeveel calorieën u tijdens elk van uw trainingen verbrandt, is afhankelijk van een paar factoren, waaronder wat voor soort activiteit u doet, hoe intensief en lang u traint en uw eigen lichaamsgewicht. Volgens de American Council on Exercise verbrandt een persoon van 180 kilo ongeveer 9,7 calorieën per minuut lopen. Zolang hij een passend aantal calorieën consumeert, zou hij elke dag 291 calorieën per dag verbranden en dus elke 12 dagen een pond vet verliezen. Als die persoon twee keer per dag 30 minuten zou lopen, zou hij elke dag 582 calorieën verbranden en zo elke zes dagen een pond vet verliezen.

Dingen om te overwegen

Hoewel vaker trainen u zal helpen uw lichaamsvetpercentage sneller te verlagen, loopt u het risico op overtraining. Overtraining treedt op wanneer u uw lichaam niet de rust geeft die het nodig heeft om te herstellen van de hoeveelheid stress die u erop legt tijdens uw trainingen. Wanneer dat gebeurt, zullen uw resultaten afnemen, zult u zich vermoeid voelen en, in sommige omstandigheden, kunt u beginnen aan te komen. Vermijd dit door uw tweede training van een lagere intensiteit te hebben. Bovendien kan het bijhouden van een trainingsschema dat twee sessies per dag omvat, zowel fysiek als mentaal moeilijk te onderhouden zijn. Het kan ertoe leiden dat u helemaal wilt stoppen met trainen, terwijl een meer beheersbare trainingsroutine iets is dat u waarschijnlijk langer volhoudt.