Beoordelingen

Wat is de training die je spieren verlengt?


Als het gaat om het verlengen van uw spieren, is niets effectiever dan strekken. Spieren worden korter of strakker om twee hoofdredenen: inactiviteit en zware trainingen. Als u uren zit, brengt dat schade toe aan de spieren in uw lichaam. Na verloop van tijd worden deze spieren korter, wat leidt tot een strak gevoel en een verminderd bewegingsbereik. Tijdens een training worden uw spieren herhaaldelijk korter om de spanning te verhogen. Nadat ze samentrekken, ontspannen ze en worden de spieren langer. Toch kunnen onjuiste hydratatie, voedingsstoffen of vermoeidheid ervoor zorgen dat spieren worden ingekort.

Soorten rekoefeningen

Bepaalde soorten rekoefeningen zijn effectiever in het verlengen van spieren dan andere. Elk stuk is actief of passief en dynamisch of statisch. Statische rekoefeningen treden op wanneer u een spier gedurende 10 seconden tot een minuut in een langwerpige positie houdt. Dynamisch stretchen is actief stretchen waarbij je een spier op een langzame en gecontroleerde manier beweegt door een reeks bewegingen, meestal 10 tot 12 keer. Wanneer u de spier samentrekt tegenover degene die u verlengt, voert u een actieve rek uit. Als u uw lichaamsgewicht, een riem, een partner of een apparaat gebruikt om een ​​rek te bereiken, voert u een passieve rek uit.

Beste rek om spieren te verlengen

De verschillende rekstijlen beïnvloeden uw spieren anders. Als het gaat om het verlengen van spieren, voer dan 30 seconden een statische rek uit. Deze stijl van stretchen verhoogt niet alleen de spierlengte, maar verbetert ook de flexibiliteit. Je spierspil is het deel van je spier dat verantwoordelijk is voor het detecteren van veranderingen in lengte. Tijdens een statische rek, zorgt de aanhoudende periode ervoor dat uw spierspoel zich ontspant, waardoor een grotere spierlengte ontstaat. Herhaal de statische stretch drie keer om de lengte te maximaliseren. De grootste toename in spierlengte vindt plaats binnen 15 minuten na het voltooien van deze routine, volgens een artikel gepubliceerd in 'Sports Medicine' in 2007.

Uitrekkende overwegingen

Elke keer dat je een gewricht buigt of rechtzet, worden de spieren die ermee verbonden zijn korter en langer. Bij elke training, zoals hardlopen, fietsen of tillen, worden de spieren in uw lichaam voortdurend langer. Als u vermoeid, uitgedroogd of ondervoed bent, kunnen uw spieren mogelijk niet goed langer worden. Deze spieren kunnen scheuren als je ze onder deze omstandigheden dwingt te verlengen.

Ballistisch uitrekken is een stuiterende benadering voor het verlengen van je spieren, zoals teenaanrakingen. De schokkerige, dobberende beweging veroorzaakt ongewenste spanning op uw uitgerekte spieren en bindweefsel en kan schadelijk zijn voor spierverlenging.

Spierverlenging tijdens trainingen

Terwijl stretchen de spieren altijd langer maakt, doen alleen bepaalde cardio- en krachttraining hetzelfde. Een excentrische contractie is de onderste fase van een oefening, zoals het laten zakken van een halter tijdens een biceps curl of bergafwaarts rennen. Tijdens dit soort oefeningen trekken uw spiervezels samen maar kunnen niet zoveel kracht genereren als de weerstand waar ze tegen worden geplaatst. Deze extra spanning dwingt je spieren om langer te worden. Sporten met de meest excentrieke bewegingen zijn voetbal, gymnastiek, zwemmen, kunstschaatsen en alpineskiën.

Trainingen zoals yoga en Pilates verlengen ook je spieren. Tijdens deze trainingen beweeg je je lichaam door een reeks houdingen of posities die je spieren, ligamenten, bindweefsels en pezen verlengen. Tenzij u spieren door hun volledige bewegingsbereik beweegt, kunnen ze worden verkort en uw mobiliteit beperken. Regelmatig oefenen helpt je om een ​​normale spierlengte te behouden.