Beoordelingen

Wat is de training als je de halter boven je hoofd optilt en dan naar beneden?


Veel mensen werken aan het opbouwen van hun biceps door vrije gewichten te krullen, waardoor ze de sterk bewapende look kunnen krijgen die ze wensen. Maar om de totale omvang van je bovenarmen echt te vergroten, is het belangrijk om je triceps naast je biceps te werken. Een veel voorkomende manier om je triceps-spieren op te bouwen is via de dumbbell triceps-extensie.

Voorbereiding

Om de dumbbell triceps extensieoefening goed uit te voeren, zoek je een bank of stoel waar je comfortabel met je voeten recht op de vloer kunt zitten. Een rugleuning is ideaal, op voorwaarde dat deze de oefening niet hindert, omdat hij helpt uw ​​rug recht te houden om te voorkomen dat hij slurpt. Selecteer een halter op basis van uw ervaring met gewichtheffen; als u niet zeker weet welk gewicht u moet kiezen, selecteert u 10 of 15 pond om aan de lichtere kant een fout te maken.

Greep

De halter vasthouden tijdens de uitbreiding van de haltertriceps is belangrijk. Het lijkt misschien vanzelfsprekend om het gewicht aan het handvat vast te houden, zoals je zou doen voor andere soorten oefeningen, maar dit doen tijdens een dumbbell triceps extensie kan moeilijk zijn, omdat het je dwingt om je polsen in een ongemakkelijke positie te houden. Plaats in plaats daarvan het gewicht verticaal en houd het vast aan de bovenkant van de handgreep en de binnenkant van de bovenste gewichtsplaat. Deze grip wordt meestal de hartvormige grip genoemd, omdat u uw handen zo plaatst dat er een hartvormige leegte tussen zit.

Uitvoering

Ga rechtop zitten in de stoel of op de bank en strek uw armen recht boven uw hoofd uit terwijl u de halter met de juiste grip vasthoudt. Buig uw ellebogen om het gewicht naar de basis van uw nek te verlagen, terwijl u uw bovenarmen recht houdt. Pas indien nodig uw polsen aan om te voorkomen dat u uzelf in de nek raakt met het gewicht. Strek je armen en til het gewicht in zijn oorspronkelijke positie door je armen recht te zetten. Probeer drie sets van 10 herhalingen van deze oefening en verhoog het gewicht indien nodig.

Overwegingen

Strek je triceps, die langs de achterkant van je bovenarmen lopen, voordat je de verlenging van de haltertriceps probeert door een stretch zoals de overhead triceps stretch. Om deze rek uit te voeren, houdt u één arm verticaal naast uw hoofd en trekt u deze met de andere arm naar de achterkant van uw hoofd. Houd de stretch 30 seconden vast en herhaal deze vervolgens met de andere arm. Raadpleeg altijd uw arts voordat u een nieuw type oefening probeert.

Middelen