Beoordelingen

Training en dieet voor het lichaam van een zwemmer


Competitieve zwemmers staan ​​bekend om hun V-vormige figuren met brede schouders en kleinere taille. Om deze vorm te krijgen, moet u een uitgebalanceerd dieet hebben met een verscheidenheid aan groenten en fruit. Je moet ook regelmatige en krachtige zwemroutines voltooien. Schiet op je doelhartslag, die 220 min je leeftijd is. Competitieve zwemmers richten zich op routines rond het opbouwen van kracht, uithoudingsvermogen en cardiovasculaire fitheid. Om snelheid en zwemefficiëntie te verbeteren, nemen zwemmers ook oefeningen op die gericht zijn op techniek.

Ontbijt en Dieet

Je lichaam heeft energie nodig om te branden om met hoge intensiteiten te trainen. Sla het ontbijt niet over. Mensen die ontbijten, maken gedurende de dag betere voedselkeuzes. Vetarme yoghurt, eieren en volle granen geven je B-vitamines en de energieboost die je de hele dag en tijdens je training nodig hebt. Eet voedsel dat B-vitamines bevat terwijl je lichaam ze snel verdrijft. Veel groenten en donkere bladgroenten bevatten deze voedingsstoffen. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen die vaak veel verzadigd en transvet bevatten.

Hydratatie

Hoewel je misschien niet zo snel zweten merkt als op het droge werken, moet je toch speciale aandacht besteden aan gehydrateerd blijven. Drink veel water. Je kunt sportdranken opnemen, maar merk op dat veel van deze suiker kunnen bevatten, wat je een hoge en vervolgens een suikerongeval kan geven. Water transporteert de voedingsstoffen van het voedsel dat je eet naar de rest van je lichaam, dus je moet drinken voldoende water gedurende de dag - niet alleen vlak voor en na het sporten.

Oefening op het droge

Freestyle is de meest gezwommen beroerte, maar het kan schouderletsel veroorzaken door repetitieve arm-beroertebewegingen. Om spieren te versterken en gewrichten op hun plaats te houden, kunt u op het droge oefenen door middel van krachttraining, zoals trekkrachten, vlinders met gewichten en overheadpers. Je moet ook andere oefeningen opnemen die de buikspieren versterken, wat een goede uitlijning van het lichaam in het water ondersteunt. Oefeningen omvatten sit-ups en crunches. Je kunt ook squats en lunges voltooien, die gericht zijn op kernspieren maar vooral beenspieren trainen. Voltooi 10 tot 15 herhalingen van elk en voltooi twee tot drie sets.

Freestyle Workout

Om uithoudingsvermogen op te bouwen, gebruik je freestyle zwemmen met toenemende snelheden en intensiteiten. Begin met langzaam zwemmen en bouw je intensiteit op totdat je in een totale sprint zwemt. U kunt beginnen met zwemmen in stappen van 100 m. Zwem elke 25 m sneller dan de vorige. Beginners kunnen beginnen met het voltooien van 300 tot 800 m, tussenliggende zwemmers 800 tot 1.000 m en gevorderde zwemmers van 1.000 tot 1.600 mij, of een mijl.