Beoordelingen

Een training en fysieke conditie voor gymnasten


Weinig sporten kunnen bogen op het niveau van fysieke fitheid, spierontwikkeling en flexibiliteit als gymnastiek. Om succesvol te zijn in gymnastiek vereist kracht, kracht en flexibiliteit. Turners moeten de spiermassa ontwikkelen om hun eigen lichaamsgewicht in omgekeerde posities te houden en om controle te houden over het lichaam tijdens gecompliceerde vaardigheden zoals vloeroefeningen en manoeuvres op de balk en staven. Een turnster moet ook de kracht hebben om haar lichaam in de lucht te tillen tijdens salto's en mounts en de flexibiliteit om vaardigheden uit te voeren zoals Y-grepen en hendels.

Conditionering van het boven- en onderlichaam

Conditionering van het boven- en onderlichaam kan het beste op afwisselende dagen worden uitgevoerd gedurende minimaal 20 minuten per keer. Conditionering van het bovenlichaam wordt gedaan om de armen, schouders, borst en bovenrug te versterken. Kracht in het bovenlichaam is essentieel voor het ondersteunen van het gewicht van een turner bij inversies en het van de vloer duwen tijdens vaardigheden zoals handsprings en round-offs. Oefeningen om het bovenlichaam te versterken moeten omvatten, maar zijn niet beperkt tot, pushups, handstand pushups, pullups, triceps dips en handstand schouderophalen. Onderlichaamconditionering ontwikkelt de spieren van de benen voor gebruik bij sprongen en rebounds en om de knieën te beschermen tegen letsel. Oefeningen die gericht zijn op het onderlichaam zijn bergbeklimmers, kuitverhogingen, lopende trappen, squat sprongen en muurzitten.

Core Conditionering

De spieren van de kern omvatten die in de buik en rug. Een sterke kern is van vitaal belang voor het uitvoeren van gymnastiekvaardigheden. Turners moeten hun kernspieren kunnen aanspannen en vasthouden om hun lichaam te beheersen en in positie te houden tijdens het uitvoeren van gymnastiekvaardigheden. De spieren van de buik helpen de benen op te heffen in een aantal vaardigheden, vooral die uitgevoerd op de staven. Sterke rugspieren kunnen ook helpen om letsel aan de onderrug te voorkomen door overbelasting of overmatig gebruik. Een routine om de kernspieren te ontwikkelen, moet situps, V-situps, crunches, beenliften, zittende straddle-liften, zittende snoekenliften en staande beenliften zijn.

Cardiovasculaire Oefening

Cardiovasculaire oefening is essentieel voor het ontwikkelen van het type uithoudingsvermogen dat nodig is tijdens lange trainingssessies en wedstrijden. Eerst en vooral zal een gymnast een gezonde kracht-lichaamsgewichtverhouding moeten bereiken en behouden om succesvol te kunnen oefenen met gymnastiek. Cardiovasculaire oefeningen met hoge intensiteit, zoals aerobics, hardlopen, fietsen en dansen, zullen gymnasten helpen af ​​te vallen indien nodig en een ideaal gewicht voor hun lichaam en kracht behouden. Een effectieve cardiovasculaire routine is zeven tot negen sets van 60- tot 90-seconden sprints gevolgd door drie tot vier minuten wandelen, één tot drie keer per week herhaald.

Flexibiliteit

Een hoge mate van flexibiliteit is belangrijk, niet alleen voor gymnastiekvaardigheden zoals splijten en walk-overs, maar ook om het bewegingsbereik in gewrichten te vergroten en spierspanning te verminderen, het risico op letsel te verminderen. Flexibiliteit verhoogt ook de snelheid waarmee gymnasten nieuwe vaardigheden kunnen leren. Turners moeten zowel statische rekoefeningen gebruiken, zoals rekoefeningen die worden gehouden zonder stuiteren, inclusief splitsen en Y-grepen, en dynamische of actieve rekoefeningen, zoals splitsprongen en trappen. Het is belangrijk dat gymnasten beide zijden van hun lichaam trainen om flexibiliteit in beide benen en armen te ontwikkelen en vergeet niet om rekoefeningen zoals schoudertrekkingen te gebruiken om de flexibiliteit in de schouders te vergroten, wat van vitaal belang is voor de uitvoering van gymnastiekvaardigheden.