Beoordelingen

Een trainingsplan om af te vallen voor tienermeisjes


Adolescente obesitas is een groeiend gezondheidsprobleem voor zowel ouders als hun tieners, en tienermeisjes lopen met name het risico op complicaties als gevolg van overgewicht. Een studie uit 2011, uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Californië, toonde aan dat tienermeisjes die zwaarlijvig waren, vaker dan hun mannelijke leeftijdsgenoten hoge bloeddruk ontwikkelden, een risicofactor voor toekomstige hart- en vaatziekten. Zwaarlijvige tieners en tieners met overgewicht hebben ook meer kans op een laag zelfbeeld. Een trainingsplan afgestemd op het sociale leven van tienermeisjes kan niet alleen hun fysieke gezondheid verbeteren, maar ook een positieve invloed hebben op hun zelfrespect.

Doelen en verwachtingen instellen

Hoewel een actieve levensstijl een hoeksteen is van de gezondheid van tienermeisjes, zijn de risico's van het ontwikkelen van een ongezonde eetstoornis of een verstoord zelfbeeld ook cruciaal. Een ontmoeting met een kinderarts is een goed uitgangspunt voor tienermeisjes. Familie kinderartsen hebben een gevestigde en voortdurende relatie gebaseerd op vertrouwen om succes op lange termijn te bevorderen. Een voorbereidende ontmoeting met een kinderarts stelt gepersonaliseerde, realistische fitnessdoelen vast. Over het algemeen is een wekelijks gewichtsverlies van niet meer dan 2 pond veilig. Voor de meeste tienermeisjes is het bereiken van een body mass index onder het 85e percentiel voor haar lengte een realistisch doel voor gewichtsverlies.

Ermee beginnen

Langzaam beginnen en vervolgens geleidelijk de intensiteit en duur van de training verhogen, vermindert de kans op letsel. Eenvoudige levensstijlveranderingen bieden een doorgang naar fitness die beheersbaar is voor tieners met drukke, veeleisende academische en sociale schema's. Een dagelijks doel van 60 minuten aerobe oefeningen is ideaal voor tieners, maar die minuten hoeven niet allemaal tegelijk te gebeuren. Een stappenteller is een leuke, gemakkelijke manier voor tienermeisjes om hun fysieke activiteit in stappen te volgen. Draag de stappenteller een week om een ​​gemiddelde dagelijkse stapberekening te krijgen en stel vervolgens een doel in om de stappen elke dag met 500 te verhogen totdat de tiener dagelijks 10.000 stappen neemt.

Variety toevoegen

Een succesvolle trainingsroutine omvat zowel aerobe als krachttraining. Na het eten een wandeling door het blok maken of een danspauze van 10 minuten tussen de huiswerkopdrachten inbouwen, zijn eenvoudige manieren om aerobe oefeningen aan de dag toe te voegen. Een manier om in krachttraining te passen is door eenvoudige oefeningen uit te voeren tijdens reclameblokken tijdens het kijken naar televisie. Ga bijvoorbeeld tijdens een reclameblok voor de bank staan ​​en hurk langzaam met de armen recht totdat uw billen het kussen raken en ga dan weer rechtop staan. Herhaal de zet acht tot tien keer, rust 30 seconden en herhaal dan totdat de reclameblok voorbij is. Hoewel 60 minuten dagelijkse aerobe oefening een goed doel is, bouw dan rust- en herstelperioden in voor spiergroepen nadat de krachttraining begint. Als de ene avond bijvoorbeeld is gewijd aan squats die het onderlichaam isoleren, concentreer je je de volgende nacht op push-ups of crunches om je op een andere spiergroep te concentreren.

Houd het sociaal

Door workouts te combineren met sociale activiteiten blijven tienermeisjes betrokken bij hun fysieke doelen. Recreatieve teamsportcompetities bieden structuur voor workouts zonder de druk van tryouts en teambesnoeiingen. Als lessen die via een sportschool worden aangeboden te duur zijn, geef de klas dan les in de woonkamer: nodig vrienden uit om uit te slapen en doe samen een Pilates- of yoga-dvd. Familieondersteuning is cruciaal voor het succes van het afvallen van tieners. Houd gezinsactiviteiten fysiek; in plaats van samen een film te zien, wandel je in de buurt, huur je kajaks of maak je een familie-wandeling.

Opmerkingen over voeding

Gewichtsverlies voor tieners vereist een tweeledige aanpak die trainingsroutines in evenwicht brengt met voeding. Tienermeisjes hebben tussen de 1.800 en 2.400 dagelijkse calorieën nodig voor een normale groei; ongeveer 50 procent van die calorieën zou uit complexe koolhydraten moeten komen, ongeveer 25 procent uit eiwitten en ongeveer 25 procent uit gezonde vetten. De energiebehoefte neemt toe na het implementeren van een trainingsroutine. Tieners moeten ongeveer een uur voor het sporten een kleine maaltijd met vers fruit of volle granen eten, en een klein eiwitrijk tussendoortje binnen een half uur na het sporten. Tijdens trainingen moeten tieners ongeveer 3 koppen water per uur drinken drinken.

Middelen