Beoordelingen

Een trainingsprogramma voor jeugdworstelen


Een van de beste manieren om een ​​training voor jonge atleten te ontwikkelen, inclusief worstelaars, is de benadering van circuittraining. Jongeren kunnen zich vaak vervelen wanneer ze steeds weer dezelfde oefening herhalen, maar wanneer u meerdere boor "stations" in elk trainingsregime opneemt, is de jonge atleet meer betrokken als hij kracht opbouwt en zijn vaardigheden verbetert.

Stretching

Stretchen is een essentieel onderdeel van elk trainingsregime. Hoewel jonge atleten vaak flexibel zijn zonder zich te hoeven strekken, helpt dit om hun spieren los te maken voor krachtiger activiteiten, de kans op een blessure te beperken en hun bewegingsbereik te verbeteren. Belangrijke stukken voor jeugdworstelaars zijn stukken van de hamstrings, heupen, schouders, armen en benen, die de worstelaar allemaal op de mat zal gebruiken. Om een ​​gevoel van competitie in stretchen te creëren, kunnen coaches zien welke worstelaar zich kan strekken om het verst achter haar tenen te komen terwijl ze plat op de grond zit.

Krachttraining

De lijst met opties voor krachttraining voor jeugdworstelaars is vrijwel eindeloos. Naast alle soorten gewichtheffen, die al dan niet mogelijk zijn vanwege de faciliteiten op uw school of worstelclub, zijn lichaamsgewichtoefeningen waardevol. Neem in de circuittrainingbenadering krachttrainingsstations zoals pushups, crunches, planken, pullups en squats op. Als u tractorbanden tot uw beschikking heeft, zorgt het laten omdraaien van de worstelaars voor een intense training voor het hele lichaam.

Cardio

Het hebben van een uitstekende cardiovasculaire conditie helpt een worstelaar energiek te blijven in de late stadia van een wedstrijd, en kan vaak het verschil zijn tussen verliezen en winnen. Alle jeugdworstelaars moeten cardio-oefeningen als joggen en fietsen toevoegen aan hun trainingsregimes, maar u kunt ook cardio-stations instellen in circuittraining. Gebruik oefeningen zoals springende jacks, shuttle-runs, springtouw en zelfs kniehoge sprint ter plaatse om elke worstelaar te helpen zijn cardio te ontwikkelen.

Grappling

Hoewel stretchen, krachttraining en cardio belangrijk zijn voor jeugdworstelaars, moeten ze tijdens elke training tijd besteden aan hun basisprincipes met een partner of coach. Een worstelsessie is niet hetzelfde als een wedstrijd; een coach moet de oefening nauwlettend in de gaten houden en zijn vechters leiden in specifieke oefeningen zoals neerhalen, neerhalen en situationeel worstelen. In het laatste geval laat de coach de twee worstelaars zich in een specifieke positie begeven en leert de ene worstelaar hoe haar tegenstander vast te pinnen, terwijl de andere de pin probeert te ontwijken.