Beoordelingen

Trainingsprogramma's voor Catchers


Vangen in honkbal of softbal vereist een unieke vaardigheden samen met het stellen van specifieke fysieke eisen aan een speler. Om te vangen, moet je een uitzonderlijke arm- en beenkracht hebben en de mogelijkheid hebben om zijdelings te bewegen en uit een squat te exploderen om ballen op te sporen. Naast dat ze moeten trainen om te slaan, moeten honkbal- en softbalvangers gespecialiseerde oefeningen doen.

Heupbuigers

Een van de fysiek meest veeleisende aspecten van het vangen is in een squat voor bijna het hele spel ter verdediging. De mogelijkheid hebben om over te stappen van een squat naar een staande of werpende positie is van cruciaal belang voor het afhandelen van stoten of het weggooien van lopers die een poging wagen om te stelen. Heupflexor-oefeningen versterken en strekken de heupflexoren en quadriceps-spieren. Kniel en plaats een voet voor je zodat je bovendij evenwijdig is aan de grond en je onderbeen in een hoek van 90 graden staat. Plaats je gewicht op je voorste been en leun naar achteren om je heupen naar voren te duwen en je heupen en dij te strekken. Houd deze positie drie seconden vast en schakel over naar het andere been.

Liezen strekt zich uit

De liesspieren zijn cruciaal voor de flexibiliteit van het hurken voor vangers; rekoefeningen verbeteren uw bewegingsbereik en verkleinen de kans op letsel. Vanuit een zittende positie strekt u uw benen volledig uit en spreid ze breed genoeg om een ​​lichte rek te voelen. Houd je armen voor je en leun naar voren vanuit je heupen terwijl je je rug recht houdt. Houd deze positie drie seconden vast en kom langzaam terug naar een rechtop zittende positie.

Behendigheidsoefeningen

Catchers hebben uitstekende behendigheid en voetenwerk nodig om te voorkomen dat arme velden de backstop bereiken of snel in het veld stoten en naar een honk gooien. Een Pro Agility-oefening helpt je snel stootslagen af ​​te leggen en je lichaam naar een honk te gooien. Begin door een startlijn te spreiden. Draai je lichaam naar links of rechts en sprint vijf meter lang en raak de grond aan met je hand. Wissel snel van richting en ren 10 meter de andere kant op en raak de grond voordat je door de startlijn sprint.

Armkracht

Armversterkende oefeningen verbeteren uw vermogen om krachtige worpen te maken tegen base-stealers en verminderen uw risico op verwondingen zoals tranen van de rotatormanchet. Je kunt veel armoefeningen doen met een emmer van 5 gallon gevuld met 15 pond droge rijst. Reik in de emmer en open en sluit je hand vrij om te proberen de bodem te bereiken. Varieer dit door uw arm naar de binnenkant of buitenkant van uw lichaam te draaien tijdens het graven. Door uw hand gedeeltelijk in de rijst te plaatsen terwijl u uw vingers opent en sluit, worden de spieren van uw onderarm versterkt.

Middelen