Info

Voordelen van Teamwork in Sports


Geen enkel sportteam is succesvol zonder samen te werken om een ​​gemeenschappelijk doel te bereiken. Teamwerk is essentieel voor een goede prestatie van elk sportteam, professioneel of niet, en is een geweldige manier om kinderen bepaalde levenslessen te leren, zoals goed samenwerken met anderen en verantwoordelijkheid nemen voor acties. Dergelijke lessen zijn van toepassing op het leven buiten sport en kunnen worden toegepast op het werk of op school, zoals het zonder onderbreking concentreren op de schoolkrant die moet worden geschreven of het werken met een minder-dan-prettige collega aan een project.

Samenwerking

Teamwork in sport bevordert samenwerking. Zowel kinderen als volwassenen kunnen leren hoe ze beter kunnen samenwerken met hun teamgenoten, zelfs als ze niet zo dol zijn op een teamgenoot of twee. Samenwerking betekent verschillen opzij zetten voor het grotere goed van het team. Leden van een voetbalteam moeten bijvoorbeeld samenwerken om een ​​spel succesvol uit te voeren, of het nu een lopend spel of een passerend spel is. Zonder dat alle betrokkenen bij het spel samenwerken om het spel te laten gebeuren, zou het andere team de bal kunnen afsluiten.

Socializing

Samenwerken in een sportteam stimuleert socialisatie, omdat spelers onderdeel worden van een groep. De groep, of in dit geval het sportteam, deelt een gemeenschappelijk belang - een liefde voor een bepaalde sport. Als uw kind bijvoorbeeld naar huis is geschoold, is deelname aan een community-honkbalteam een ​​ideale manier om uw kind bloot te stellen aan anderen terwijl u iets leuks doet. Kinderen kunnen samen over de sport praten en brainstormen over manieren om het team te verbeteren.

Vertrouwen

Werken als onderdeel van een sportteam is ook een geweldige manier om vertrouwen op te bouwen. Onderzoek naar sport en kinderen / tieners heeft aangetoond dat kinderen, met name meisjes, die sporten vaker een positief zelfbeeld hebben dan kinderen die niet sporten. Een meisje dat bijvoorbeeld softbal of basketbal speelt, heeft niet alleen minder kans op overgewicht, maar ontvangt ook vaker complimenten over haar prestaties in de speeltijd, waardoor het zelfvertrouwen toeneemt.

Verantwoording

Werken met een sportteam is een uitstekende manier om verantwoordelijkheid te leren. Spelen zijn niet altijd succesvol, en als een speler op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was, de basket miste of naar het outfield keek terwijl ze zich had moeten concentreren op het runnen van de honken, moet ze de verantwoordelijkheid nemen voor wat er mis is gegaan in plaats van een teamgenoot de schuld te geven of een ander excuus te vinden.

Middelen