Beoordelingen

Trainingen met de Bowflex voor kontspieren


De bilspier, of gluteus maximus, is de grootste spier in het lichaam. Het werkt met je rug en benen wanneer je rent of hurkt en stabiliseert je houding. Anatomisch komt het voort uit de achterkant van je heupbot en hecht het aan je bovenbeenbot. Oefeningen om uw bilspier sterk te houden, kunnen in de sportschool of thuis worden uitgevoerd met apparatuur zoals de Bowflex.

Bowflex Home Gym

Bowflex produceert apparatuur voor kracht- en cardiotraining in een homegym. De producten vallen in twee essentiële categorieën die een katrol / kabelsysteem gebruiken waardoor de weerstand wordt uitgeoefend. Eén type Bowflex-homegym gebruikt buigzame staven om verschillende weerstanden te bieden. Een geavanceerder model maakt gebruik van verstelbare elastische banden om weerstand te bieden. Beide types kunnen worden gebruikt voor verschillende oefeningen die de bilspier versterken.

Kickback met staande benen

Deze oefening vereist een voetharnas of handgreep, die beide typen Bowflex hebben. Ga tegenover de poelie van het voetharnas staan. Bevestig het harnas rond uw enkel en buig dit been omhoog in een hoek van ongeveer 90 graden. Buig naar voren vanuit je heupen - niet vanuit je taille - en buig de tegenovergestelde knie iets. Trek de actieve knie langzaam naar achteren en strek uw knie om de oefening uit te voeren. Keer langzaam terug naar de startpositie om de herhaling te voltooien.

Staande heupverlenging

Bevestig de handgreep of voetharnas rond uw voet. Kijk naar de poelie van het tuigje. Buig het been ongeveer 90 graden en buig naar voren vanuit je heupen. Om de oefening te starten, draait u uw been langzaam van uw heup en strekt u uw been terwijl u uw knie gebogen houdt. Keer langzaam terug naar de startpositie.

Squats

Deze kontoefeningen vereisen een Bowflex-model met een squat-accessoire. Dit kan een staaf of een kraagachtig hulpstuk zijn dat aan het weerstandsmechanisme kan worden gehaakt. Als u zich op de oefening wilt voorbereiden, moet u het gezicht van het squat-accessoire wegnemen en het apparaat op uw schouders plaatsen. Houd het met je handpalm naar beneden, hurk langzaam totdat je heupen ongeveer 90 graden zijn gebogen, terwijl je je rug plat houdt. Ga langzaam naar de staande positie om de herhaling te voltooien.

Lunges

Met een Bowflex-model met een squat-accessoire kunt u een uitval initiëren door het apparaat op uw schouders te houden. Stap met je linkervoet naar voren en de rechtervoet terug op de bal van de voet. Om de oefening uit te voeren, buig je je knieën langzaam tot je linkerbeen evenwijdig is aan de vloer. Keer langzaam terug naar de staande positie om de herhaling te voltooien.

Deadlifts

Je kunt een deadlift uitvoeren door de squat-balk met een hand in een bovenhandse greep te houden en met de andere hand een onderhandse greep. Buig je benen ongeveer 90 graden en buig voorover van je heupen ongeveer 30 tot 45 graden. Duw met je benen omhoog totdat je staat. Keer langzaam terug naar de startpositie.