Info

Voordelen van een elliptische combinatie op een loopband


Loopband en elliptische machines zijn twee soorten cardio-apparatuur die tegenwoordig door sporters wordt gebruikt. Terwijl beide machines hoofdzakelijk uw onderlichaam werken, zorgen elliptische trainers ook voor de extra stimulatie van uw bovenlichaam. Door deze twee activiteiten in uw trainingsschema te combineren, bereikt u een groter algehele fitnessniveau.

Voordelen loopband

De loopband is een uitstekende plek om een ​​stevige cardiovasculaire training te volgen, terwijl u enkele van de natuurlijke bewegingen die u dagelijks maakt, evenaart. Rennen en lopen zijn zo primair als je kunt krijgen, en wanneer je rechtop op de loopband staat, zal je lichaam gemakkelijk ontspannen in je natuurlijke houding. Door op een loopband te lopen of te rennen, stimuleer je je quadriceps, hamstrings, bilspieren, kuiten, heupflexoren en zelfs een beetje van je kern en armen.

Elliptische voordelen

Elliptische machines zorgen ervoor dat uw lichaam kan trainen zonder veel van de extra zware impact die op de loopband optreedt. Met beweegbare sturen die elkaar afwisselen terwijl je schrijdt, is dit apparaat ideaal voor het gelijktijdig trainen van je armen en benen. Naast de spieren in het onderlichaam die u kunt oefenen door te lopen of te rennen op een loopband, zult u ook uw borst, rug, voorste deltoïden, posterieure deltoïden, triceps, biceps en trapeziusspieren trainen.

De twee combineren

U kunt een effectieve aerobe training krijgen met behulp van de elliptische en loopbandmachines op zichzelf, maar door beide soorten training te combineren, kunt u een evenwichtiger algeheel fitnessniveau bereiken. Terwijl de loopband slechts een groot deel van uw onderlichaam stimuleert, zorgt de elliptische trainer voor een grotere hoeveelheid spierstimulatie in het boven- en onderlichaam tegelijkertijd. De loopband bevordert echter een betere natuurlijke houding en is een betere machine om op te trainen voor een wegrace of marathon.

Caloriebrand

Een studie uit 2010, gepubliceerd in het "Journal of Strength and Conditioning Research", toonde aan dat het energieverbruik en het zuurstofverbruik dat nodig is om elke machine te gebruiken ongeveer gelijk zijn. Een andere studie gepubliceerd in het "Journal of Sports Medicine and Physical Fitness" wees uit dat de fysiologische veranderingen bij vrouwen die een trainingsschema van 12 weken hadden gevolgd, equivalent waren voor elliptische gebruikers en loopband-joggers. Raadpleeg uw arts of een fitness-professional voordat u wijzigingen aanbrengt in uw trainingsschema.

Middelen