Beoordelingen

Trainingen om in vorm te komen voor voetbal


Voetbal is een fysiek spel, een spel dat optimale fitheid vereist van elke speler die het veld betreedt. Zelfs grote lijnmannen vereisen een uitstekend cardiovasculair uithoudingsvermogen om spel na spel concurrerend te blijven. Als je nog nooit eerder hebt gespeeld of al een tijdje niet hebt gespeeld, kan het ontmoedigend lijken om terug te keren naar dat piekfitnessniveau. Om in vorm te komen voor voetbal, moet je kracht ontwikkelen, uithoudingsvermogen opbouwen en een basisniveau van behendigheid instellen. Een full-body combinatie van cardio, krachttraining en voetbalgerichte oefeningen bereidt je voor op de ontberingen van een compleet voetbalseizoen.

Cardiovasculaire

Cardiovasculair uithoudingsvermogen is een van de belangrijkste soorten fitness die nodig is voor succes op het voetbalveld. De game vereist kracht en snelheid, maar het verschil tussen succes en falen is de mogelijkheid om consistent op een hoog niveau te presteren. Om windafdrukken van de cardiovasculaire gezondheid te ontwikkelen, maak lange afstandsritten van 3 mijl of meer en voer intervallen uit. Voor intervaltraining, loop 100 meter rechtdoor, draai en ren 90 meter achteruit, draai en ren 80 meter en zo verder tot je 50 meter raakt. Stop, rust een paar minuten en voer dan de intervaloefening opnieuw uit. Fietsen en joggen helpen ook bij het opbouwen van cardiovasculaire fitheid.

Gewicht training

De soorten vrije gewichtsoefeningen die u uitvoert, zijn afhankelijk van uw positie, maar u kunt een algemeen niveau van kracht bereiken door sets van verschillende oefeningen. Bankdrukken zijn de standaard bovenlichaamsoefening voor voetbal. Verschillende sets bankdrukken, samen met biceps krullen, clean-and-jerks, militaire persen, lat pulldowns, squats en deadlifts helpen je bij het vaststellen van functionele totale lichaamssterkte die zich direct vertaalt naar de meeste aspecten van voetbal. Train in de maanden voorafgaand aan het seizoen minimaal drie of vier keer per week met gewichten.

Boren

Boor jezelf om behendigheid te ontwikkelen. Footwork is een cruciale voetbalvaardigheid en de spelers die hun voeten precies kunnen plaatsen waar ze moeten zijn, hebben een enorm voordeel op het veld. Eenvoudige oefeningen omvatten lopende zijtakken, die in feite gewoon zo snel als je kunt heen en weer lopen, en dan onmiddellijk in de andere richting schakelen. Ren achteruit, ren de trappen op en af, spring touw en doe ladderoefeningen minstens vier keer per week.

Overwegingen

De fysieke eisen van voetbal zijn intens, vooral wanneer gespeeld op het middelbare schoolniveau en daarbuiten. Raadpleeg een arts en zorg dat u volledig lichamelijk bent voordat u een voorbereidende voetbaltraining volgt. Vermijd over-training, vooral met losse gewichten, maar ook met oefeningen en cardiovasculaire oefeningen. Plan elke week ten minste één volledige rustdag in en onthoud u van het uitvoeren van dezelfde gewichtstraining op opeenvolgende dagen. Als je nog nooit een sport hebt gespeeld of getraind voor een andere atletische activiteit, geef jezelf dan voldoende tijd om in vorm te komen voor het begin van het seizoen.

Middelen