Beoordelingen

Trainingen met vitamine B12


Vitamine B12 is een essentiële voedingsstof die nodig is om hemoglobine te produceren om zuurstof in al uw cellen te krijgen. Personen met een tekort aan vitamine B12 lijden aan vermoeidheid en zwakte als gevolg van tekort aan rode bloedcellen, maar suppletie met de vitamine lost dit probleem vaak op. Het omgekeerde is echter niet waar, omdat extra vitamine B12 niet de vorming van rode bloedcellen veroorzaakt bij mensen die geen tekort aan voedingsstoffen hebben.

Oefening met vitamine B12

Een goede training put energie, water en mineralen uit. Je begint deze binnen 15 minuten aan te vullen door eenvoudige koolhydraten zoals fruit of sap te eten. Maar vitamines werken langer. Als u vitamine B12 voor of na uw training inneemt, zult u de voordelen niet onmiddellijk opmerken. Volgens het Linus Pauling Institute gebruiken twee enzymen B12 als functie. Een daarvan, methioninesynthase, is belangrijk om te voorkomen dat DNA en RNA kanker bevorderen. Het andere enzym speelt een cruciale rol in lichaamsbeweging door energie te produceren uit vetten en eiwitten. Dit enzym helpt ook bij de synthese van hemoglobine, dat zuurstof in rode bloedcellen vervoert. Het duurt enkele uren tot dagen voordat deze processen verlopen. Dus op de lange termijn is voldoende B12 belangrijk voor uw training.

Symptomen van tekort

De symptomen van vitamine B12-tekort zijn bloedarmoede, zwakte, vermoeidheid, constipatie, verminderde eetlust, gevoelloosheid en tintelingen in de handen en voeten. Moeilijkheden bij het handhaven van het evenwicht, depressie, dementie, slecht geheugen en pijn in de mond of tong kunnen ook wijzen op een behoefte aan vitamine B12-suppletie. Als u een tekort hebt aan vitamine B12, heeft u mogelijk geen zin om uw trainingsschema voort te zetten.

Oorzaken van tekort

Een tekort aan vitamine B12 kan voorkomen bij veganisten, atleten die de voedselinname beperken en oudere mensen die een verminderd vermogen hebben om de vitamine uit hun maag te absorberen. U hebt slechts iets minder vitamine B12 nodig dan normaal om de symptomen te voelen. Om erachter te komen of u een tekort hebt aan vitamine B12, moet u een bloedtest ondergaan. Vrouwen moeten ongeveer 0,7 tot 1,2 microgram van de voedingsstof in hun systemen hebben.

Correctie van tekort

De meeste klinische studies hebben geconcludeerd dat vitaminesupplementen alleen gunstig zijn bij het voorkomen of corrigeren van een tekort. Suppletie kan komen in de vorm van receptfoto's of gel. Als uw vermogen om vitamine B12 te absorberen niet is aangetast, kunt u ook een tekort corrigeren met 1 tot 2 milligram tabletten die zonder recept verkrijgbaar zijn.