Beoordelingen

Trainingen versus Dieet voor vrouwen


Obesitas, vooral onder jonge vrouwen, is een nationale zorg geworden, volgens de American Osteopathic Association. Voedingsexperts en fitnessgoeroes beweren al lang dat diëten en sporten gewichtsverlies ondersteunen. Het is niet altijd duidelijk welke de sterkere rol speelt bij het faciliteren van gewichtsverlies, vooral voor vrouwen, wier lichaam anders reageert dan mannen op zowel sporten als diëten. Trainingen en diëten kunnen elkaar aanvullen om gewichtsverlies te bevorderen, maar vrouwen moeten voorzichtig zijn wanneer ze de nadruk op elkaar leggen omdat er duidelijke kosten en baten zijn verbonden aan deze strategieën.

Workouts

Trainingen helpen vrouwen gezonder te worden door het hart te oefenen, spierdefinitie te ontwikkelen, calorieën te verbranden en vet te verliezen. Maar trainingen alleen zullen niet verhinderen dat een vrouw die een typisch westers dieet consumeert, in kilo's belandt, volgens een studie uit 2012 uitgevoerd door het Centre for Quantitative Obesity Research en Montclair State University. Een deel van het probleem is dat wanneer mensen trainen, hun metabolismen zich in de loop van de tijd aanpassen om efficiënter te werken. Naarmate vrouwen beter worden in het trainen, wordt het moeilijker om hetzelfde aantal calorieën te verbranden. De studie wees uit dat zelfs substantiële trainingsboostes bij vrouwen niet voldoende waren om gewichtsverlies te vergemakkelijken wanneer het voedingsvet niet ook werd verminderd.

Op dieet

Het doelbewust verminderen van calorie-inname vergemakkelijkt gewichtsverlies, omdat het lichaam zijn eigen vetreserves moet verbranden om correct te functioneren. Calorie voor calorieën, diëten ondersteunt sterker gewichtsverlies in vergelijking met alleen sporten, volgens het Center for Quantitative Obesity Research en de Montclair State University-studie. Diëtiste Karen Collins schreef voor NBC.com en merkte op dat het gemakkelijker kan zijn om 500 calorieën te nemen in dagelijkse diëten - door bijvoorbeeld suikerhoudende drankjes of romige saladedressings over te slaan - dan forse 500 calorieën te nemen.

Gewichtsverlies op lange termijn

Gewicht op de lange termijn behouden blijft een cruciaal onderdeel van gewichtsverliesstrategieën, omdat kilo's zonder constante waakzaamheid terug kunnen kruipen. Studies bieden echter tegenstrijdige resultaten. Mensen zullen waarschijnlijk eerder vasthouden aan caloriearme dieetkeuzes dan in de loop van de tijd trainingsschema's handhaven. Crashdiëten of extreme caloriebeperkende plannen zijn volgens MayoClinic.com minder duurzaam op de lange termijn. De keuze kan neerkomen op persoonlijke voorkeur; sommige vrouwen vinden het misschien gemakkelijker om trainingsschema's te handhaven, terwijl anderen liever vasthouden aan een gezond dieetplan.

Aanvullende strategieën

De beste oplossing kan volgens beide American Osteopathic Association beide strategieën voor gewichtsverlies omvatten. Aangezien 3500 calorieën het equivalent van 1 pond is, moet u elke week 1 pond verminderen of verbranden om elke week 1 pond te verliezen. Trainingen combineren met diëten kan de snelste manier zijn om dat tekort te bereiken.

Middelen