Beoordelingen

Worstelen Springboren


Worstelaars besteden routinematig een deel van hun training aan touwtjespringen. De activiteit doet denken aan een schoolplein, maar dat weerhoudt het er niet van een nuttige workout te zijn. Springtouw is niet alleen een hersenloze manier om op te warmen voor een training. Het bevat verschillende voordelen die vrijwel op maat zijn gemaakt voor worstelaars, maar die voor iedereen praktisch kunnen zijn.

Voordelen voor worstelaars

Worstelaars slaan touw over voor en na het sporten vanwege de cardio-voordelen, maar de voordelen beginnen pas daar. Springtouw is een plyometrische oefening, dus worstelaars profiteren van dat aspect. Hand-oogcoördinatie verbetert met regelmatig touwspringen, en door het opnemen van versnelling en van richting veranderen tijdens een springoefening, ontwikkelen worstelaars behendigheid en snelheid.

Waarom u overspringende oefeningen moet uitvoeren

Zelfs mensen die geen worstelaar zijn, kunnen profiteren van de positieve effecten van het overslaan van oefeningen. Door een routine van vijf minuten toe te voegen aan je warming-up en nog een na je training, profiteer je niet alleen van de voordelen waarvoor worstelaars springtruien gebruiken, maar vergroot je ook de kracht van je voeten en enkels. . Bovendien kunt u uw stabiliteit verbeteren wanneer u tussen voeten uitschakelt terwijl u op één voet springt. Springtouw zal je ook helpen om uithoudingsvermogen op te bouwen. Het overslaan van oefeningen is een waardevolle manier om te cross-trainen, ongeacht je favoriete sport.

Effectieve skipping-bewegingen

Een worstelaar die vijf of meer minuten rustig touw springt, nooit het tempo verandert of creatief voetwerk opneemt, krijgt niet de positieve effecten die boren kunnen bieden. Zowel de geest als het lichaam kunnen worden uitgedaagd door af te wisselen tussen regelmatig springen, springen van voor naar achter of van links naar rechts of springen in een patroon zoals een driehoek of een vierkant. Of je nu een worstelaar bent of niet, probeer eens over te slaan door afwisselend dubbele en enkele benen te springen om een ​​ritme te krijgen terwijl je je hartslag verhoogt. Of verhoog de intensiteit door hoog genoeg te springen en het touw snel genoeg te draaien om het twee keer onder je voeten te laten passeren voordat je de grond raakt.

Tips van een krachttrainer

Wanneer u iets nieuws toevoegt aan uw trainingsroutine, helpt het om advies en aanwijzingen te krijgen van iemand die weet waar hij het over heeft. Jim Zielinski, de hoofdkracht- en conditioneringscoach van het worstelteam van de Universiteit van Illinois, gaf een interview aan Stack.com waarin hij enkele van de tips onthulde die hij zijn worstelaars gaf om de effectiviteit van hun springoefeningen te vergroten. Zielinski benadrukt dat hij zo min mogelijk tijd tussen de sprongen doorbrengt op de grond en tijdens de hele oefening op je ballen blijft zitten. Laterale bewegingen kunnen meer van uw voet inhouden, maar probeer het grootste deel van uw gewicht op uw grote tenen en wreef te concentreren en laat uw enkel niet rollen. Concentreer je ook op zo snel mogelijk springen, niet op grote bewegingen springen of veel afstanden afleggen.