Beoordelingen

Pols Snap Oefeningen voor Volleybal


Een volleybalspeler heeft een sterke polsband nodig, zodat ze de bal harder kan slaan en de nauwkeurigheid van slagen kan verbeteren. Door een toprotatie aan de module toe te voegen, kan een speler de bal onder scherpere hoeken slaan en de bal naar de vloer duwen. Bij het slaan van de bal moet de slaghand stevig en open zijn en zo veel mogelijk oppervlak van de bal bedekken. Oefeningen om een ​​polsklik te verbeteren, omvatten oefenoefeningen en het versterken van de pols.

Sla op de muur

Zie een muur met bal in handen onder ogen. Begin de oefening met twee handen hoog gooien. Richt je niet-opvallende hand op de bal. Sla met de hiel van je andere hand de bal op de grond. Neem contact op met de bal onder de pols in het midden en rol uw vingers over de bovenkant van de bal. Gebruik een volledige armzwaai. Nadat je de bal hebt geslagen, beweeg je de niet-opvallende hand naar voren en laat je deze vervolgens naar je heup zakken en buig je je elleboog. Laat de bal van de muur stuiteren. Herhaal contact met de bal terwijl deze van de muur terugkaatst en boven je hoofd bogen. Sla de bal opnieuw op de vloer. Herhaal dit opvallende patroon zonder een pauze te nemen. Stel je prestatiedoel in op 25 opeenvolgende ballen binnen een periode van vijf minuten. Om de moeilijkheidsgraad te vergroten, voeg je een sprong toe voordat je de bal raakt. Concentreer je op het gebruik van een polsklik en geef elke keer dat je de bal raakt een toprotatie.

Benadering en staking

Voer deze oefening uit in progressieve fasen. Benader eerst het net en oefen het raken van een denkbeeldige bal met een pols snap. Als je je op je gemak voelt met de bewegingen die worden gebruikt bij het slaan van de muur, voeg dan een speler toe die een stilstaande bal vasthoudt. Plaats de tweede speler op het net. Laat de tweede speler de bal net boven het net houden. Oefen het naderen van de stationaire bal en sla erop met een polsklik. Laat de tweede speler in de laatste fase de bal ongeveer een voet over het net gooien. Benader de bal en gebruik een polsklik om een ​​snelle slag uit te voeren.

Zelf gooien en slaan

Wijs een partner aan in de tegenovergestelde rechtbank. Begin je aanval op het middenveld. Begin met twee handen hoog gooien. Sla de bal naar je partner. Gebruik dezelfde vorm die werd gebruikt in de muurboormachine, gericht op het gebruik van een polsklik en het geven van een toprotatie. Ga terug van het net terwijl je partner de bal vangt of graaft en vervolgens de bal terugslaat. Herhaal de oefening totdat beide spelers de bal ongeveer 10 opeenvolgende keren hebben geraakt.

Versterk je pols

Bevestig een gewichtsplaat aan een touw met een handvat. Het touw moet zich uitstrekken van je schouders naar je enkels. Begin in een staande positie met uw rug tegen een muur geplaatst om elke hefbeweging te voorkomen. Pak het handvat vast en hef uw armen recht naar voren en op schouderhoogte. Buig uw rug niet om spanning te voorkomen. Draai aan de hendel om het touw op te winden en het gewicht omhoog te trekken. Blijf draaien totdat het gewicht de handgreep bereikt. Afhankelijk van je kracht kun je het touw afrollen of het gewicht laten terugdraaien naar de onderkant van het touw.

Middelen

  • Volleybalvaardigheden en -oefeningen; Kinda S. Lenberg, et. al.