Beoordelingen

Hoe helpt yoga bij evenwichtsproblemen?


Mensen met evenwichtsproblemen kunnen nerveus zijn om aan een yogales deel te nemen, zich zorgen maken dat duizeligheid hen ervan weerhoudt de poses te doen of dat ze misschien falen. Maar yoga biedt verschillende dingen die het evenwicht helpen verbeteren: versterkende, proprioceptie-oefeningen en bewegingen die je bewustzijn van zintuiglijke input vergroten. Met andere woorden, yoga helpt je geest en lichaam te verbinden, waardoor je een beter gevoel krijgt waar je in de ruimte bent en hoe je lichaamsdelen samenwerken. Dit verbetert je balans.

Oorzaken van evenwichtsproblemen

Veel verschillende omstandigheden kunnen problemen veroorzaken bij het balanceren. Goedaardige paroxismale positionele duizeligheid (BPPV) is een van de meest voorkomende. BPPV laait op wanneer patiënten hun hoofdpositie veranderen, zoals omdraaien in bed of omhoogkijken naar iets boven uw hoofd. Een binnenoorontsteking genaamd labyrinthitis, die vaak het gevolg is van griep, maakt je duizelig en brengt evenwicht in gevaar. De ziekte van Menière is een ander probleem met het binnenoor dat duizeligheid veroorzaakt, naast andere onaangename symptomen. Andere oorzaken van evenwichtsproblemen zijn beroertes, hoofdletsel, langdurig gebruik van sommige antibiotica, allergische reacties, veroudering, migraine en veranderingen in de luchtdruk. Yoga kan mensen helpen die aan deze aandoeningen lijden.

Yoga en streken

Onderzoek gepubliceerd in "Stroke", het tijdschrift van de American Heart Association, beweerde dat yogalessen overlevenden van een beroerte kunnen helpen hun balans te verbeteren. In een pilotstudie werden 47 deelnemers onderzocht die minstens zes maanden eerder een beroerte hadden gehad. Degenen die minstens twee keer per week yoga beoefenden, verbeterden hun balans aanzienlijk meer dan degenen die geen verdere revalidatie hadden. Onderzoekers veronderstelden dat de componenten ademhaling en meditatie yoga nuttiger zouden kunnen maken dan andere soorten oefeningen.

Yoga en watervallen

Glenn D. Braunstein, de voorzitter van het Department of Medicine van Cedars-Sinai, meldde in de Huffington Post dat 15 onderzoeken het nut van yoga en tai chi hebben aangetoond om senioren te helpen hun balans te verbeteren. In het bijzonder hielpen deze activiteiten hun vermogen om snel op te staan, 10 voet te lopen, om te draaien, de 10 voet terug te lopen en te gaan zitten. Dit vermogen om gemakkelijk in en uit een stoel te komen en van richting te veranderen tijdens het lopen, is een goed voorteken voor senioren die vallen vermijden.

Yoga, evenwicht en vertrouwen

Het gebruik van yogapraktijken om het evenwicht te verbeteren, kan leiden tot meer vertrouwen. Mensen die in staat zijn om te lopen in plaats van een scooter te rijden, of dagelijkse activiteiten zoals douchen zonder hulp beheersen, vinden dat deze competentiegebieden hun denkwijze verbeteren. Veel deelnemers vinden dat yoga hun angst, depressie en stress vermindert, wat ook het vertrouwen versterkt.

Tips voor yoga en balans

Als je last hebt van evenwichtsproblemen en een yogapraktijk begint, moet je yoga anders benaderen dan sommige andere studenten. Vermijd snelle vinyasa-lessen, waar je snel van pose naar pose gaat. Dit zijn een recept voor duizeligheid. Zoek in plaats daarvan een klas waar je de tijd neemt om je in te stellen en in de poses te blijven, langzaam van de ene naar de andere. Een bredere houding vergemakkelijkt het balanceren in staande houdingen. Het opnemen van yogablokken en andere rekwisieten in je praktijk kan voor meer stabiliteit zorgen. Misschien wilt u bijvoorbeeld uw hand op een blok laten rusten in plaats van in een staande houding helemaal naar de vloer te reiken. Plaats jezelf in een deel van de kamer waar je niet wordt afgeleid door de bewegingen van andere studenten. De eerste rij is goed. Of je kunt in een achterste hoek gaan staan ​​en je van de klas afwenden als je merkt dat de bewegingen van andere studenten je duizelig maken. Yoga is geen remedie voor de vele aandoeningen die je evenwicht kunnen beïnvloeden, dus gebruik je yogapraktijk in combinatie met andere medische interventies.