Beoordelingen

De beste yogadekens


Een deken is een van de meest veelzijdige rekwisieten in elke yogasessie. De beste yogadeken voor je praktijk moet weerspiegelen waar je de deken het meest voor wilt gebruiken. Alle soorten yogadekens kunnen worden gebruikt als een steun of steun voor je heupen in zittende en herstellende posities, zolang het strak kan worden gevouwen. Als u van plan bent om uw deken te gebruiken als dekbed in de laatste ontspanningsfase, zullen bepaalde soorten meer warmte bieden dan andere.

Mexicaanse dekens

De klassieke Mexicaanse yogadekens zijn populair en je zult deze in veel yogastudio's zien. Sommige zijn met de hand geweven terwijl anderen machinaal zijn gemaakt. De Mexicaanse yogadekens zijn er in verschillende kleuren en zijn verkrijgbaar in heldere patronen. Ze zijn gemaakt van verschillende vezelbronnen, waaronder een mix van katoen en polyester of gerecyclede synthetische vezels. Als je op zoek bent naar een deken met een strak weefsel dat de plooien vasthoudt voor ondersteuning in je zittende posities, is de Mexicaanse yogadeken een van de beste.

Wollen dekens

In een praktijk waar je yogadeken voornamelijk wordt gebruikt voor warmte, is een wollen deken de beste keuze. Wollen yogadekens kunnen worden gekocht als een mix van 70 procent wol en 30 procent synthetische of als 100 procent wol. Deze komen in één kleur, met een paar verschillende kleuropties om uit te kiezen, en ze zijn gemaakt zonder kleurstoffen of chemische additieven. Als je van plan bent je deken te gebruiken als ondersteuning in posities die zweet opwekken en vindt dat je het regelmatig moet wassen, houd er dan rekening mee dat wollen yogadekens na verloop van tijd kunnen pileren of werpen bij intensief gebruik en wassen.

Katoenen dekens

Veel van de katoenen yogadekens zijn 100% katoen en zijn met de hand geweven. Als een lichtere, chemicaliënvrije deken belangrijk voor je is, zijn de katoenen yogadekens gemaakt zonder chemicaliën de beste optie, vooral als je allergieën hebt of gevoelig bent voor chemicaliën. Een stap verder gaan, organische katoenen yogadekens zijn beschikbaar voor een iets hogere prijs. Yogadekens gemaakt van biologisch katoen zijn milieuvriendelijk en bevatten geen resterende pesticiden, toegevoegde chemicaliën of synthetische kleurstoffen. Sommige katoenen dekens zijn omzoomd, wat wat oneffenheid kan veroorzaken bij zittende en herstellende posities.

Andere opties

Andere dekens die niet specifiek voor yoga worden verkocht, kunnen worden gebruikt, vooral als je een beginner bent. De beste deken in je kast is er een die zacht is, zijn vorm behoudt wanneer hij strak gevouwen is, goede ondersteuning biedt voor zittende of herstellende houdingen en biedt voldoende warmte in je laatste ontspanningshoudingen.