Beoordelingen

Hebben yogaballen zand erin?


Door rekwisieten in een yogatraining op te nemen, kun je verschillende rekoefeningen verbeteren en je richten op verschillende spieren in je volledige lichaamsroutine. Hoewel yogabakstenen en riemen veel voorkomende rekwisieten zijn, worden yogaballen niet zo vaak gebruikt. Yogaballen zijn er in twee hoofdtypen: de ene is licht en vol lucht en de andere is gewogen met zand. Hoewel de grote opblaasbare degenen gemakkelijker in uw routine kunnen werken, bieden de gewogen degenen een krachtigere training.

Gewogen yogaballen

Gewogen yogaballen zijn vergelijkbaar met medicijnballen, maar kleiner. Met een zachte rubberen buitenkant hebben ze een diameter van ongeveer 4 inch, waardoor ze gemakkelijk in één hand kunnen worden vastgehouden. Sommige gewogen ballen hebben riemen, waardoor ze nog gemakkelijker vast te houden zijn tijdens een yogaroutine. Deze soorten yogaballen zijn gevuld met zand, waardoor een kleine hoeveelheid gewicht aan de steun wordt toegevoegd. Gewichten variëren meestal van 1 pond tot 5 pond.

Werk de armen

Gewogen yogaballen voegen een extra krachttraining toe aan de traditionele yogatraining. Houd een met zand gevulde bal terwijl je je armen uitstrekt in boom- of stoelhouding. Houd voor een meer uitdagende training de gewogen bal vast voordat je je arm naar het plafond tilt in Extended Triangle of Half Moon pose - de baltraining is uitdagender met deze poses omdat je het gewicht van de bal met slechts één arm moet ondersteunen.

Verbeter de stretch

Gewogen yogaballen zijn ook effectief voor het verbeteren van de rek in bepaalde poses. Als zittende voorwaartse buigingen te eenvoudig zijn, plaats dan een gewogen yogabal bij je voetzolen en grijp de bal in plaats van je zolen. Als je je vingers niet helemaal achter je rug in Cow Face-houding kunt haken, houd dan een gewogen bal tussen je vingers.

Richt je op je kern

Als je uitgebreide yoga-ervaring hebt en je op je gemak voelt in de meeste houdingen, overweeg dan om een ​​gewogen yogabal in je routine op te nemen om de buikspieren aan te pakken. Balans bijvoorbeeld op de voetzolen in ondersteunde schouderstand. Laat je benen langzaam een ​​paar centimeter zakken en til ze vervolgens terug naar een volledig uitgestrekte positie - allemaal zonder de bal te laten vallen. In plaats van uw handen op de vloer te leggen tijdens Plank, ondersteunt u ze in plaats daarvan op de gewogen bal.

Overwegingen

Bij het verwijzen naar een yogabal denken veel mensen aan een ander type bal - gewoonlijk een stabiliteitsbal genoemd. Meestal gemaakt van een duurzaam vinyl of PVC plastic materiaal, worden deze ballen opgeblazen met lucht. Typische stabiliteitsballen hebben meestal een diameter van 2 tot 3 voet, hoewel kleinere en grotere maten beschikbaar zijn. Gebruik uw lengte als richtlijn voor het selecteren van een stabiliteitsbalmaat. Als je rechtop op een yogabal zit met je voeten plat op de grond, moet je een hoek van 90 graden hebben op de heupen en knieën. Opblaasbare yogaballen kunnen worden gebruikt om je lichaam te ondersteunen tijdens verschillende yogahoudingen, inclusief naar beneden gerichte hond of wiel.

Middelen