Beoordelingen

Yoga voor de wangen en wangen van het gezicht


Als je op een goedkope manier je gezicht stevig en veerkrachtig wilt houden, doe dan aan gezichtsyoga. Gezichtshoudingen op basis van yogatechnieken zijn ontwikkeld door Annelise Hagen van New York Yoga, volgens het artikel van Bianna Golodrygga, Face Yoga Is the New, Natural Anti-Aging Trend op ABC News. Het gaat om vervormingen die gericht zijn op specifieke gezichtsgebieden, zoals de lippen, kaken en wangen.

Het verouderingsproces

Naarmate de jaren verstrijken, beginnen je gezichtsspieren te verzakken vanwege het gewicht van de zwaartekracht. Je huid stopt ook met het produceren van zoveel collageen en elastine, dat zijn de eiwitvezels die je huid veerkrachtig en stevig houden. Gezichtsyoga-oefeningen kunnen niet alleen je spieren spannen en verkorten, maar ook de productie van collageen stimuleren. Bovendien weerspiegelen onze gezichten vaak interne spanningen en stress. Door gezichtsyoga te doen, kun je de spanning loslaten en je uiterlijk verbeteren.

De wangen verstevigen

Een oefening die Louis Armstrong nabootst, de jazztrompettist met de bijnaam 'Satchmo', houdt je wangen stevig. Als je kijkt naar mensen die op hoorns blazen voor de kost, zijn hun wangen robuust en sterk. De appelvormige spieren die tevoorschijn komen als je lacht, worden de buccinators genoemd. Als je deze spieren strakker maakt, blijven je wangen soepel. Trek lucht in beide wangen en blaas ze op. Druk je lippen op elkaar terwijl je de luchtzak van wang naar wang pendelt. Blijf afwisselend wangen totdat je buiten adem raakt. Herhaal deze oefening drie of vier keer. Een andere oefening om je wangen strakker te maken is om een ​​lachend visgezicht te maken. Beurs je lippen en glimlach. Zuig tegelijkertijd je wangen op zodat ze in de holtes van het gezicht wegzakken. Herhaal deze gezichtsvervorming vijf keer.

Richt op de kaak en nek

Door oefeningen te doen die je kaak en nek verstevigen, kun je droopiness langs de kaaklijn of de wangen tegengaan. Til je kin op en kantel je hoofd naar achteren. Slik terwijl u uw tong op het dak van de mond drukt. Herhaal de oefening rechts en links door je hoofd in beide richtingen te kantelen en slik elke keer. Een andere oefening voor wangen is om je hoofd naar achteren te kantelen en te proberen het plafond te kussen. Strek en tuit je lippen om de kus te blazen. Herhaal deze oefening vier keer.

Brullende leeuwengezicht pose

Gebruik in de brullende leeuwengezichtspositie of simhafarjasana de tong om alle 53 gezichtsspieren te activeren. Als je maar tijd hebt om een ​​gezichtshouding te doen voor een krachtige anti-zwaartekrachttraining, simuleer dan een brullende leeuw. Ga op een stoel zitten. Plaats je handpalmen plat op je dijen. Adem diep in door je neus. Rol bij het uitademen je tong zo ver mogelijk naar buiten en naar beneden. Visualiseer het puntje van je tong dat je kin raakt. Rol tegelijkertijd je ogen naar het plafond. Laat je kin iets zakken. Houd de pose vier seconden vast. Trek de armen, benen en billen samen om de training te maximaliseren. Laat de houding los, ontspan uw gezichtsspieren en inhaleer. Herhaal de oefening een paar keer. Deze houding verhoogt de stikstofmonoxide niveaus in je neusholtes, waardoor je humeur wordt verhoogd.

Middelen

  • Yoga Journal, mei-juni 1993: trakteer uzelf op een acupressuur gezichtsbehandeling; Michael Reed Gach
  • TIJD Foto's: Gezichtsyoga