Info

Wat zijn de voordelen van wandelen op een loopband?


Het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services beveelt ten minste 150 minuten matige intensiteitsoefeningen per week aan. Lopen is een populaire optie; het is toegankelijk, goedkoop, biedt een goede spiertraining en vereist geen nieuwe vaardigheid. Lopen op loopbanden is vergelijkbaar met wandelen in de buitenlucht met enkele extra fysieke en praktische voordelen.

Musculoskeletale kracht en toon

Regelmatig lopen op een loopband helpt u bij het handhaven van een gezond bewegingsapparaat, waaronder uw spieren, botten, ligamenten, pezen en gewrichten. Als een gewichtdragende oefening oefent het lopen op de loopband een trekkracht op uw botten uit die voorkomt dat aan leeftijd gerelateerd botverlies optreedt. Lopen toont ook de spieren van je benen en billen. Door de loopband in een schuine stand te zetten, verbetert u het tonificerende effect op uw benen.

Gezamenlijke flexibiliteit

Gematigde intensiteitsoefeningen, zoals wandelen, houden uw gewrichten flexibel. Dit is vooral belangrijk als u artritis heeft. Lopen op een loopband in plaats van op het trottoir heeft het extra voordeel dat het de impact op uw enkel-, knie- en heupgewrichten vermindert, omdat het dek en de riem uw passen dempen. Dit schokabsorberende vermogen stelt u in staat om te lopen met minder stress op uw gewrichten dan normaal gebeurt bij buiten lopen. Loopband lopen kan ook de kans op gewrichtsblessures verminderen die worden veroorzaakt door oneffen oppervlakken die vaak buitenshuis voorkomen.

Cardiovasculaire Fitness

Stevig wandelen op de loopband kan uw cardiovasculaire conditie verbeteren, uw hart versterken en mogelijk uw bloeddruk verlagen. Regelmatig lopen helpt ook om uw cholesterolgehalte te verlagen, waardoor uw risico op een hartaanval en beroerte wordt verlaagd. Sommige loopbandmodellen zijn uitgerust met een hartslagmeter om u te helpen uw cardiovasculaire conditie te optimaliseren.

Verminderd ziekterisico

Regelmatig lopen op een loopband kan het risico op diabetes type 2, prediabetes, degeneratieve artritis, hoge bloeddruk, depressie, slapeloosheid en borst- en darmkanker verminderen. Lopen op een loopband of deelnemen aan een andere vorm van matige intensiteitsoefening gedurende minstens 150 minuten per week vermindert uw risico om voortijdig te sterven.

Gewichtsbeheer

Lopen op een loopband of buitenshuis helpt bij gewichtsbeheersing door overtollige calorieën te verbranden en uw stofwisseling op peil te houden. Veel loopbanden hebben een calorieteller die het aantal verbrande calorieën schat tijdens uw training. Deze informatie is nuttig bij het plannen van een dieet, vooral als u probeert af te vallen.

Gemak

Lopen op een loopband in plaats van buitenshuis vermijdt enkele van de nadelen waardoor u niet regelmatig kunt sporten. U hoeft zich geen zorgen te maken over het weer of de buitenluchtkwaliteit, wat een belangrijke overweging is als u astma of seizoensgebonden allergieën heeft. Met een loopband voor thuis kunt u genieten van de vrijheid om te trainen wanneer u maar wilt. Als u een toegewijde multitasker bent, is het een krachtige manier om te lezen, lezen of andere klusjes in te halen tijdens het lopen op de loopband.

Middelen