Beoordelingen

Yoga-oefeningen voor de longen


Yoga kan de flexibiliteit en kracht verbeteren, maar het kan ook de longfunctie verbeteren. Door verschillende houdingen en een focus op ademtechnieken, verbeteren yoga-oefeningen het longvolume, luchtwegweerstand, inspanningstolerantie en diepe ademhaling. Betere ademhaling verhoogt het zuurstofniveau in het lichaam, wat op zijn beurt bijdraagt ​​aan de algehele geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Het bewijs

Een studie gepubliceerd in 2006 in het "Thai Journal of Physiological Sciences" toonde aan dat 20 minuten yoga drie keer per week gedurende zes weken de ademhalingscapaciteit bij proefpersonen verbeterde door het verhogen van geforceerde expiratoire longvolumes en uitbreiding van de borstwand. Onderzoek in India in 2012 ontdekte dat yoga vooral nuttig was bij het verhogen van maximale vrijwillige ventilatie, een belangrijke maat voor de ademhalingscapaciteit. Yoga heeft ook aangetoond dat het helpt bij de symptomen en de kwaliteit van leven voor astmapatiënten, in een studie gepresenteerd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het American College of Sports Medicine in 2009.

Abdominale ademhalingsbasics

Een van de basisprincipes van yoga is pranayama, of aandacht voor ademhaling. Mensen die gespannen of gestrest zijn, hebben de neiging hun adem in te houden of oppervlakkig te ademen. Diepe ademhaling houdt in dat je de middenrifspier in het midden van je torso naar beneden duwt en de buik en longen volledig laat uitzetten. Om een ​​goede buikademhaling te oefenen, plaatst u uw handen rond uw buik, zodat uw vingers naar voren wijzen en uw duimen naar achteren. Adem langzaam diep in, zodat je buik kan uitzetten alsof je buik een ballon is. Adem vervolgens uit en stel je voor dat je buik langzaam leegloopt.

Vloeroefeningen

Naast pranayama kunnen buikademhaling, yoga-asana's of houdingen een gezondere ademhaling en longen bevorderen. Een dergelijke positie is de Cat-houding, die helpt bij het trainen van je longen en het strekken van de wervelkolom terwijl je de positie van een kat op handen en voeten inneemt, afwisselend afronden en je rug plat maken. Een vergelijkbare positie is de Camel-houding, die helpt om je borst te openen terwijl je wervelkolom en de spieren in je schouders worden versterkt.

Staande oefeningen

Er zijn verschillende vormen van de Warrior-pose, maar ze helpen allemaal om je longen en borst te laten werken. De basis Warrior-houding werkt door je in en uit te ademen terwijl je je benen en voeten op de vloer plaatst in een soort van uitvalpositie en je armen boven je hoofd opheft, waardoor je borstholte groter wordt. Evenwichtshoudingen zoals de boomhouding, waarbij u op één voet staat met de andere op uw knie of dij en armen boven u, helpt bij het creëren van bekkenstabiliteit en traint u om gelijkmatig en diep te ademen terwijl u uw kernspieren aanspant.