Beoordelingen

Yoga voor borstvet


Bepaalde yogahoudingen en stijlen van yoga kunnen je lichaam helpen af ​​te stemmen en vet te verminderen. Maar volgens een artikel in het tijdschrift "Yale Scientific" kan geen enkele oefening vetverlies uit een specifiek deel van uw lichaam opsporen. Hatha-yogahoudingen die zich richten op het borstgebied kunnen helpen de onderliggende spieren te versterken, waardoor een slanker, steviger uiterlijk ontstaat. Andere vormen van yoga die een cardiovasculaire training bieden, zoals power yoga, Bikram of Vinyasa yoga, kunnen helpen vet van je hele lichaam te verminderen.

Yoga en vetverlies

Elk pond vet is gelijk aan 3500 calorieën, ongeacht waar het op je lichaam is opgeslagen, volgens de Mayo Clinic. Om vet te verliezen, moet u een calorietekort creëren door meer calorieën te verbranden dan u inneemt. Het verhogen van uw niveau van cardiovasculaire activiteit is een van de meest voordelige manieren om een ​​calorietekort te creëren. Dus om een ​​pond vet per week te verliezen, moet je ongeveer 500 extra calorieën per dag verbranden. Het kan een uitdaging zijn om dit doel alleen met yoga te bereiken. "Women's Health" magazine wijst erop dat de gemiddelde 140-pond vrouw slechts 175 calorieën per uur verbrandt met Hatha yoga. Maar krachtigere vormen van yoga, zoals Bikram - of hot - yoga, kunnen tot 636 calorieën per uur verbranden.

Vinyasa Flow voor borstvet

Een manier waarop yoga het uiterlijk van borstvet kan helpen verminderen, is door je onderliggende borstspieren te versterken en te versterken. Volgens yoga-instructeur en Ironman-triatleet Anthony Carillo in zijn boek "Iron Yoga", is de Plank-Chaturanga-Upward-Facing Dog vinyasa een uiterst uitdagende maar nuttige flow-serie voor het versterken van je borst. In deze serie begin je in Plank, een pose die lijkt op de bovenkant van een pushup. Je zet je borst- en armspieren vast om je lichaam in een rechte lijn van je hoofd naar je tenen te houden. Daarna ga je snel naar Chaturanga door je ellebogen te buigen om je lichaam 2 tot 3 centimeter van de vloer te laten zakken, zodat je lichaam recht blijft. Je beëindigt de stroom met Upward-Facing Dog pose door je armen recht te zetten, je heupen op de grond te laten vallen en je borst en schouders te openen terwijl je naar het plafond kijkt.

Bikram en Power Yoga voor vetverlies

Krachtige vormen van yoga kunnen tegelijkertijd het algemene verlies van lichaamsvet bevorderen en helpen je borstspieren te trainen met houdingen die zich op de borst richten. De Bikram en power - of Ashtanga - stijlen van yoga helpen je interne warmte te creëren door de snelle uitvoering van een progressieve serie houdingen die zijn ontworpen om je te laten zweten en je hart en ademhaling te verhogen. Bikram en power yoga bevatten dezelfde borsttoningposities als Hatha yoga, maar ze worden sneller uitgevoerd. Volgens gecertificeerde groepsfitnessinstructeur en gezondheidsanalist Jennifer Van Pelt in een artikel voor 'Today's Dietitian', kunnen deze vormen van yoga vetverlies helpen door je hartslag te verhogen naar het hogere einde van je doelhartslagbereik. Uit een studie gepubliceerd in 2012 in het "Journal of Strength & Conditioning Research" bleek zelfs dat deelnemers aan een Bikram-yoga-trainingsprogramma na slechts acht weken een matige afname van lichaamsvet vertoonden.

Overwegingen

Raadpleeg uw arts voordat u begint met een yogaregime, vooral als u een lichamelijke aandoening heeft die uw vermogen om bepaalde poses uit te voeren kan beïnvloeden. Het is ook belangrijk om met je arts te praten voordat je aan yoga deelneemt als je artrose, reumatologische artritis, spier- of gewrichtspijn of een eerdere blessure hebt. Volgens Diana Zotos, een yoga-instructeur en fysiotherapeut op de revalidatieafdeling van het Hospital for Special Surgery in New York City, moeten mensen met hoge bloeddruk, lage bloeddruk of hart- en vaatziekten ook met een cardioloog praten voordat ze hete yoga beginnen.