Beoordelingen

Yogaoefeningen die je helpen hoger te springen


Het beoefenen van yoga kan je sprong extra lift geven, omdat verschillende houdingen de spieren die je gebruikt om te springen, zoals je core, tibialis anterior en tenen, zullen activeren en versterken - wat betekent dat het bereiken van nieuwe hoogten net zo eenvoudig kan zijn als het toevoegen van een "ohm" aan je trainingsroutine.

Kernwerk

Verborgen in de zachte aard van de meeste yogastijlen is een focus op het versterken van je kern. Sommige houdingen worden zelfs gemakkelijker om volledig toegang te krijgen, hoe sterker je kern is. Van de spieren waaruit je buik bestaat, zegt Mark Sias, eigenaar van kracht- en snelheidstrainingsbedrijf Bionic Plyometrics, helpen je dwarse buikspieren je op te tillen. Yogahoudingen die je dwarse buikspieren kunnen versterken, zijn onder andere zittende wendingen, driehoekshouding en krijger twee houding. Je dwarse buikspieren grijpen in om je te helpen in balans te komen in deze poses. "Het door elkaar halen," zegt Valerie Kit Love, een erkende ergotherapeut en gecertificeerde kripalu yoga-instructeur, "betekent dat je altijd meer van je buik vraagt, het op verschillende manieren uitdaagt."

Tibialis voorste spier

Gelegen aan de buitenkant van je scheenbeen, zegt Sias, helpen je tibialis voorste spieren je voeten te buigen. Hoe sterker deze spieren, hoe meer je voeten kunnen buigen. Verschillende yogahoudingen rekken deze spieren uit, die ook balans in één been inhouden. Om je tibialis voorste spieren te strekken, probeer benen-tegen-de-muur pose, zoals het klinkt. Je gaat op je rug liggen, steekt je kont tegen een muur en strekt je benen zo hoog mogelijk omhoog. Plaats voor ondersteuning een handdoek of kussen onder je onderrug, die ook helpt om je borst in deze houding te openen. Eagle-pose is een andere pose die deze spieren kan versterken. Deze staande balans met één been zorgt voor ondersteuning van je scheenbeen.

Toe Tips

Je kunt elke staande balans omzetten in een teenversterkende oefening door je tenen op te tillen. Deze aanpassing kan ook helpen je hamstrings te versterken. Begin met het aanpassen van eenvoudigere staande saldi, zoals berghouding, voordat u doorgaat met het aanpassen van meer uitdagende houdingen zoals stoelhouding. Berghouding is een rusthouding die je instructeur kan gebruiken om je positie te resetten. In deze houding sta je met de heuvels van je tenen tegen elkaar en hangen je armen langs je lichaam. Stoelhouding is een staande balans waarbij u in een stoel zit na te bootsen, uw benen gebogen op de knie, uw rug recht en uw armen uitgestrekt boven uw hoofd.

Onthoud

Yoga is een oefening en geen wedstrijd, dus je instructeur zal je uitnodigen om in je tempo te gaan, je aan te passen als dat nodig is en te rusten als je moe bent. Als je een blessure verzorgt, vertel dit dan aan je instructeur voordat de les begint, zodat zij wijzigingen kan voorstellen om te voorkomen dat je jezelf verder verwondt. En voordat u begint met een yogapraktijk, praat met uw arts. Yoga lijkt misschien zacht, maar met voldoende werk en oefening bereik je elke keer dat je springt nieuwe hoogten.

Middelen