Beoordelingen

Maakt yoga je taille breder?


Als je broek een beetje strakker zit sinds je meedeed aan de yogales, is dit misschien niet alleen je verbeelding - als je je met yoga sterk op je taille concentreert, kan de regio wat uitzetten. Yoga heeft echter niet meer kans om je taille te verbreden dan andere buikspieroefeningen, en de oefening kan je buikgebied op de lange termijn helpen krimpen als je het opneemt in een algemeen vetverliesprogramma. Als je nieuw bent in het sporten of gezondheidsproblemen hebt, ga dan naar een arts voordat je aan een yogaroutine begint.

Yoga en Spier

De American Council on Exercise merkt op dat wanneer u spieren in een bepaalde regio ontwikkelt, dat lichaamsdeel in omtrek kan groeien. Hoewel niet alle yoga is ontworpen om spieren op te bouwen, kunnen sommige stijlen - zoals Bikram, Power yoga en Ashtanga - misschien wel. Bovendien verminderen deze en andere weerstandsoefeningen niet ter plekke, maar creëren ze alleen spierweefsel - dus als je je taille probeert bij te knippen met stoere yogahoudingen, kan dit averechts werken en bulk toevoegen zonder vet te verwijderen. Zachte yogastijlen zoals Hatha, Iyengar en Kundalini hebben minder kans om aanzienlijke spiermassa op te bouwen.

Yoga en gewicht

Yoga verbrandt calorieën voor vetverlies, wat zich na verloop van tijd kan vertalen in een kleinere taille. De krachtigste yogastijlen bouwen niet alleen meer spieren op, maar ze verbranden ook meer vet - en het is gezonder om lager lichaamsvet en grotere spiermassa te hebben dan andersom. Gemiddeld verbrandt een zachte Hatha-klasse ongeveer 144 calorieën in 50 minuten, vergelijkbaar met een langzame wandeling. Een krachtige Power-yogasessie verbrandt gemiddeld 237 calorieën tegelijkertijd, wat zich vertaalt in sneller vetverlies. Voor elke 3.500 calorieën die u verbrandt en niet vervangt door voedsel, verliest u een pond vet.

Visceraal vet

Hoewel alle oefeningen het diepgewortelde vet diep in je buik verminderen, kan yoga een voordeel bieden ten opzichte van traditionele krachttraining. Yoga omvat ontspanningstechnieken zoals ademhalingsoefeningen en zingen, die stressniveaus kunnen verminderen. Stress geeft het hormoon cortisol vrij, dat je lichaam vertelt meer visceraal vet op te slaan. Visceraal vet zorgt niet alleen voor een bredere taille, maar kan ook bijdragen aan diabetes, astma en hartaandoeningen. Je maag is het enige deel van je lichaam dat visceraal vet bevat; het meeste vet is onderhuids en zit direct onder je huid.

De dieetfactor

In plaats van yoga te mijden, beheer je je dieet om snel vet te verliezen en een kleinere taille te creëren. Voor gewichtsverlies beveelt de University of Minnesota Medical School aan om de portiegroottes te controleren: een halve kop gekookte rijst of pasta is meestal voldoende, terwijl een portie eiwit ongeveer 4 gram is. Afzien van fast food, snoep en frisdrank, in plaats daarvan krijg je calorieën uit hele, natuurlijke gerechten zoals fruit, groenten, eiwitten, zeevruchten, bruine rijst en volkoren brood.