Beoordelingen

De beste yoga voor de L5 in de onderrug


Je onderrug en wervelkolom fungeren als een ondersteuningssysteem voor je lichaam, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed voor dit gebied zorgt. De onderrug, ook wel de lumbale wervelkolom genoemd, ondersteunt het grootste deel van uw lichaamsgewicht en regelt het grootste deel van uw beweging. De lumbale wervelkolom bestaat uit vijf wervels, L1 tot en met L5, waarbij de L5 de laagste wervels zijn en daarom het deel van die wervelkolom dat het meeste gewicht heeft. Pijn in de lumbale wervelkolom kan langs je benen en in je voeten reizen en ernstige problemen veroorzaken. Gelukkig zijn er yogahoudingen die je onderrug kunnen helpen, vooral de L5-wervels.

Kat / Koe pose

Cat / Cow-pose strekt je onderrug en L5, vooral het Cat-gedeelte van de pose. Het zal u helpen kracht in uw onderrug te creëren om u te helpen beschermen tegen toekomstig letsel. Om de pose te oefenen - wat eigenlijk twee poses met elkaar zijn verbonden - begint u op een tafelbladpositie op uw handen en knieën. Adem in en adem tegelijkertijd je rug, laat je buik vallen en til je stuitje op en kijk omhoog. Dit is Koe pose. Adem uit en breng je kin naar je borst, krul je rug terwijl je je navel in je rug trekt en leid je stuitje naar beneden. Dit is Cat pose. Beweeg een paar keer heen en weer tussen de twee poses.

Voorwaartse bochten

Elk type voorwaartse vouwbeweging zal goed aanvoelen op je onderrug, en er zijn tientallen verschillende soorten voorwaartse vouwen in yoga. Een paar populaire voorwaartse vouwen zijn staande voorwaartse vouwen, of Uttanasana, en zittende voorwaartse buiging of Paschimottanasana. Beide houdingen strekken de onderrug en de L5, waardoor spanning wordt opgeheven, helpt bij ontspanning en leidt tot een gezondere wervelkolom. Het is ook nuttig om voorwaartse vouwen te oefenen met een muur als steun. Begin met naar de muur te kijken en plaats je handen op de muurruimte voor je. Begin met je voeten achteruit te lopen tot je armen recht zijn en je lichaam in een hoek van 90 graden staat met je handen op de muur. Je zult een rek in je hele rug voelen in deze houding, vooral je onderrug.

Knieën naar borst

Deze houding is eenvoudig te doen en kan je ook het gevoel geven dat je je onderrug een minimassage geeft. Begin plat op je yogamat te liggen met je rug stevig in de mat gedrukt. Breng uw knieën voorzichtig in uw borst, sla uw armen om uw knieën of schenen en laat uw L5 en onderrug de rek ervaren die zal optreden. Voor extra voordeel, rock langzaam heen en weer; dit masseert de onderrug en zorgt voor een diepere rek.

Child's pose

Een van de meest ontspannen houdingen in yoga is Child's pose of Balasana. Deze pose rekt niet alleen je onderrug uit, maar is vooral handig na het oefenen van een backbend-pose. Begin met knielen op je mat. Raak uw grote tenen samen en ga op uw hielen zitten en houd uw knieën open. Adem uw adem uit en leg uw romp tussen uw knieën, terwijl u uw voorhoofd op uw mat laat rusten. Breng je armen naar beide kanten van je gebogen benen, waardoor je een goede stretch krijgt in je onderrug en L5. Duw jezelf langzaam terug naar een zittende positie als je je uitgerekt voelt.

Middelen