Beoordelingen

Is yoga of een sportschool de beste manier om gewicht te verliezen?

Is yoga of een sportschool de beste manier om gewicht te verliezen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Yoga is bekend in de Verenigde Staten sinds het einde van de 19e eeuw toen Vivekananda voor het eerst naar dit land kwam en in de loop van de jaren gestaag aan populariteit won. Het is geprezen als een remedie voor alles, van stress tot obesitas tot kanker. Veel van deze claims zijn echter door weinig of geen onderzoek ondersteund. Claims voor gewichtsverlies hebben gemengde steun. Verbanden tussen sportscholen en afvallen zijn duidelijk vastgesteld, maar het effect van yoga op gewichtsverlies is minder eenvoudig, volgens het "Yoga Journal".

Afvallen in de sportschool

Het basisgeheim van gewichtsverlies is niet zo geheim: verbrand meer calorieën dan je inneemt. In de sportschool gebeurt dit op twee manieren. Aërobe activiteit, zoals wandelen op de loopband of elliptisch of lessen volgen als Spinning of dans fitness, verbrandt calorieën. Weerstandstraining bouwt spiermassa op. Deze spiermassa vereist meer calorieën om te behouden dan uw opgeslagen vet.

Yoga en gewichtsverlies

Yoga beweegt veel langzamer dan veel andere soorten oefeningen. In de meeste gevallen verhoogt het de hartslag niet genoeg om in aanmerking te komen als cardiovasculaire oefening. Volgens de Mayo Clnic verbrandt een persoon van 150 pond ongeveer 240 calorieën per uur tijdens het doen van yoga, terwijl dezelfde persoon 360 calorieën verbrandt tijdens een uur van aerobe oefeningen. Maar de subtielere aspecten van yoga kunnen helpen bij gewichtsbeheersing. Yogadocent Baxter Bell, die in het "Yoga Journal" schrijft, noemt yoga's psychologische voordelen van het leren van mensen om opnieuw verbinding te maken met hun lichaam en enkele van de gemene boodschappen die soms in de hoofden van mensen tot uiting komen te stillen. Zelfbewustzijn en vriendelijker en bewuster van je lichaam kunnen je helpen minder te eten. Yogahoudingen die kracht ontwikkelen, zoals plank of handstand, helpen ook bij het opbouwen van je spiermassa.

Power Yoga

Sommige soorten yoga zijn aerobe dan andere. Ashtanga, Vinyasa en Power Yoga hebben allemaal betrekking op zonnegroeten en andere houdingen die meer inspanning vergen en dus waarschijnlijker zijn om je hartslag te verhogen. Volgens Baxter Bell kan deze intensievere yogapraktijk de lichaamswarmte verhogen en mogelijk meer calorieën verbranden.

Een combinatiebenadering

De meest verstandige aanpak voor algeheel welzijn is om zowel gymactiviteiten als yoga in uw leven te integreren. Aërobe oefening houdt je hart sterk en verbrandt calorieën. Weerstandstrainingen zullen uw spierkracht behouden voor uw dagelijkse activiteiten. En yoga kan je strekken; verbeter je balans, uithoudingsvermogen en kracht; en verminder uw stressniveau. En met verminderde stress, zul je een beetje minder waarschijnlijk een doos donuts pakken als dingen niet naar je zin gaan. Kies een sportschool met yogalessen om je kosten laag te houden. Gym yoga is een goed startpunt als je nieuw bent en wilt zien of je het leuk vindt voordat je je vastlegt voor studioprijzen.

MiddelenOpmerkingen:

 1. Abdel

  Volgens mij bega je een fout. Ik kan de positie verdedigen. Schrijf me in PM, we zullen bespreken.

 2. Beorht

  Het is goed dat u zoveel tijd neemt voor uw site.

 3. Mogal

  Daar ben ik zeker van.

 4. Mugrel

  Zijn er analogen?Schrijf een bericht