Beoordelingen

Yogahoudingen voor oogstaar


Oogstaar zijn troebele, glasachtige gebieden die zich over de lens van uw oog ontwikkelen, wat kan leiden tot verminderd gezichtsvermogen. Yoga kan oogstaar niet genezen, maar het kan je conditie verbeteren. Het beoefenen van inversies, poses waarbij je hoofd meestal lager is dan je hart, kan staar helpen door de bloedstroom en lymfe naar je ogen te verhogen, volgens "Yoga Journal". Als u staar heeft, beperkt u inversies tot een paar minuten per dag om dramatische bloeddrukveranderingen te voorkomen.

Ondersteunde Extended Wide-Legged Forward Bend

Leg een gevouwen deken of handdoek op de stoel van een stoel zonder armen. Ga voor de stoel staan ​​met uw voeten ongeveer drie voet uit elkaar. Je tenen moeten naar voren wijzen. Strek je ruggengraat lang en lijn je hoofd en nek uit met je ruggengraat. Adem in en vouw langzaam vanuit je heupen naar voren, waardoor je onderarmen loodrecht op je lichaam op de stoel van de stoel rusten. Laat uw voorhoofd op uw onderarmen rusten. Houd je benen en rug recht en buig je rug niet. Steek je stuitje onder. Ontspan zo lang als je wilt in deze houding, inhaleer dan en keer terug naar een staande positie.

Benen-op-de-muur vormen

Plaats een bolster of een gevouwen deken horizontaal tot op ongeveer een centimeter afstand van een muur. Ga zijwaarts op de bolster of deken zitten en houd uw rechterkant naast de muur. Zwaai tijdens het uitademen tegelijkertijd je benen omhoog om op de muur te rusten terwijl je achterover op de vloer ligt. Houd je knieën eerst gebogen. Verplaats je billen zo dicht mogelijk tegen de muur. Pas de bolster indien nodig aan, zodat deze uw billen en onderrug ondersteunt. Strek langzaam je benen en houd je knieën licht gebogen indien nodig. Ontspan je armen boven je hoofd, met de rug van je handen op de vloer. Als je wilt, houd je armen langs je lichaam. Blijf vijf minuten in deze houding.

Ondersteunde Headstand

Begin op je handen en knieën op een gewatteerd oppervlak, zoals een yogamat. Laat uw onderarmen op de vloer rusten en houd uw handen losjes vast. Laat je hoofd langzaam zakken om op de vloer te rusten en houd je hoofd met je handen vast. De bovenkant van je hoofd moet op de vloer rusten. Je zou moeten voelen alsof de kruin van je hoofd aan de vloer is verankerd. Begin met je voeten naar je hoofd te lopen, terwijl je je knieën gebogen houdt. Begin je gewicht naar voren te verplaatsen, eerst in je heupen en romp, daarna in je hoofd. Breng je rechterbeen omhoog, dan je linkerbeen, recht omhoog de lucht in. Druk uw schouders actief weg van uw oren om uw gewicht te ondersteunen. Houd uw gewicht gelijkmatig in balans op uw onderarmen en hoofd. Blijf daar maximaal 30 seconden staan, laat dan de pose los en breng tegelijkertijd beide voeten voorzichtig op de grond.

Naar beneden gerichte hond pose

Begin op je handen en knieën, met je handpalmen plat op de vloer en een beetje voor je schouders. Steek uw tenen onder en druk uw handen stevig in de vloer. Til tijdens het uitademen je billen en stuitje naar het plafond en breng je lichaam ondersteboven in een 'V'. Als je niet zo flexibel bent als je zou willen, houd je knieën licht gebogen. Druk anders je hielen tegen de vloer en strek je benen. Breid je borst uit en breng je schouderbladen samen. Ontspan je hoofd en nek en verleng je wervelkolom. Houd uw gewicht gelijkmatig verdeeld tussen uw voeten en uw handen. Blijf daar een aantal keer ademen en laat dan weer los op je handen en knieën.