Beoordelingen

De beste yogahoudingen voor het in evenwicht brengen van hormonen


Uw endocriene systeem bestaat uit een aantal klieren die de secretie van hormonen reguleren die uw groei, metabolisme en zenuwstelsel beïnvloeden, naast vele andere functies. Hoewel de meeste systemen van je lichaam goed werken zonder interventie, helpt het beoefenen van yogahoudingen om de werking van je endocriene systeem te maximaliseren je hormonen in balans te houden.

De meesterklier

De kleine erwtvormige hypofyse, ook bekend als je meesterklier, ligt aan de basis van je schedel en scheidt zijn eigen hormonen af ​​of signaleert de afgifte van hormonen uit sommige van je andere klieren zoals de schildklier en de bijnieren. Verantwoordelijk voor je groei van kind tot kind, het menselijke groeihormoon of HGH afgescheiden door je hypofyse, speelt nog steeds grotendeels een rol in je volwassenheid door je weefsels en organen te voeden.

Stelt HGH in evenwicht

Er is gepostuleerd dat omgekeerde poses zoals Supported Shoulderstand en Headstand je hypofyse stimuleren door het gebied te baden in een verse toevoer van zuurstofrijk bloed. Omgekeerde houdingen zijn echter niet voor iedereen geschikt vanwege aandoeningen zoals hoge bloeddruk of nekproblemen. In dat geval zou uw beste en veiligste route zijn om de omstandigheden na te bootsen waarin de hypofyse optimaal functioneert, dat is 's nachts tijdens rust. Herstellende houdingen zoals ondersteunde Sukhasana, waarbij je in een losse benen op de vloer zit en je onderarmen en voorhoofd op een stoel laat rusten, kun je het beste oefenen in een warme, donkere ruimte.

Katabole hormonen

Als je gestrest bent, werken je bijnieren overuren. Bestaande uit twee delen - de medula en de cortex - scheiden de bijnieren epinefrine of adrenaline, noradrenaline en cortisol af. Te veel van deze hormonen zullen uw energie uitputten, uw immuunsysteem in gevaar brengen en uw bloedsuikerspiegel verhogen. Oefen dagelijks herstellende yogahoudingen zoals Legs-Up-the-Wall pose, Childs pose en Reclined Bound-Angle pose om de effecten van deze "stress" -hormonen tegen te gaan.

Stelt om de schildklier in evenwicht te brengen

Je schildklier is lastig omdat het zijn eigen evenwichtsoefening uitvoert en probeert optimaal te functioneren zonder in of onder of overactiviteit weg te glijden. De schildklier zit aan de basis van uw nek en produceert een hormoon genaamd TSH, dat verantwoordelijk is voor het reguleren van uw metabolisme. Oefen yogahoudingen die afwisselend je keel comprimeren en uitbreiden om de productie van TSH in balans te brengen. De Ruddy Goose houdt in dat je een zoemend geluid maakt terwijl je je kin naar je borst laat zakken en je bovenlichaam naar je dijen. Je kunt deze samendrukkende pose aanvullen met de Camel-pose waarin je je hoofd laat vallen en de voorkant van je nek verlengt.