Beoordelingen

Yoga vormt voor mensen met overgewicht


Als u te zwaar bent en wilt beginnen met het verbeteren van uw gezondheid, is de gedachte aan hardlopen op een loopband of fietsen op een hometrainer in de sportschool misschien niet aantrekkelijk. Hoewel veel mensen yoga beschouwen als een activiteit voor degenen die in vorm zijn, zijn de basishoudingen van de praktijk een geschikt alternatief als je een aanzienlijk aantal extra kilo's bij je hebt.

Staande houdingen

Mensen met overgewicht hebben mogelijk een beperkte flexibiliteit op de grond, waardoor staan ​​een ideaal uitgangspunt is. Een standaard staande houding die weinig flexibiliteit vereist is Mountain pose, of Tadasana, waarin je staat met je grote tenen aan te raken, je benen recht en je armen langs je lichaam. Een andere standaard staande pose is Tree pose, of Vrksasana, waarin je in Tadasana begint en vervolgens één been optilt en de hiel van je voet tegen de binnenkant van het andere been plaatst, terwijl je beide armen recht boven je hoofd bereikt. Als je problemen hebt om je evenwicht te bewaren, probeer deze dan naast een muur te doen en laat de knie van je gebogen been tegen de muur rusten.

Zittende poses

Als staande houdingen een beetje te uitdagend zijn, overweeg dan een aantal eenvoudige zittende houdingen die niet veel flexibiliteit vereisen. Zoals de naam al aangeeft, is Easy pose of Sukhasana niet overdreven taai. Om deze houding te bereiken, zit je met je rug recht en je benen gekruist zodat je schenen elkaar raken. Ga zitten met uw handen op uw schoot of rust op uw knieën. Stafhouding, of Dandasana, is een zittende houding waarin je je rug rechtop houdt en je benen voor je strekt, zodat je romp en benen loodrecht staan. Plaats je handpalmen plat op de vloer naast je heupen en houd je armen recht.

Liggende houdingen

Bepaalde liggende poses, waaronder Bridge pose of Setu Bandha Sarvangasana, zijn geschikt voor mensen met overgewicht. Ga plat op je rug liggen met je armen langs je lichaam en je knieën gebogen. Terwijl je je voeten in de vloer drukt, gebruik je je kern en bilspieren om je buik te heffen terwijl je je hoofd, schouders en armen op de vloer houdt. Lijkhouding, of Savasana, is een veel voorkomende yogapositie voor ontspanning. Ga op je rug liggen met je armen iets gestrekt langs je lichaam en je handpalmen naar boven gericht en laat je lichaam tegen de vloer drukken. In tegenstelling tot andere houdingen die je 30 seconden vasthoudt, houd je Corpse-houding minstens vijf minuten vast. Yoga bevordert ook een verhoogde flexibiliteit.

Overwegingen

Als je nog geen yoga hebt geprobeerd en bang bent dat je lichaam misschien niet klaar is voor zelfs de meest basale houdingen, raadpleeg dan je arts om te bepalen of yoga geschikt is voor jou. Als u letsel oploopt aan een deel van uw lichaam, informeer dan uw arts over de situatie voordat zij aanbeveelt of u yoga moet proberen. Yoga is ideaal voor mensen met overgewicht omdat het calorieën verbrandt om te helpen bij vetverlies. Een persoon van 185 pond verbrandt ongeveer 178 calorieën in een half uur yoga; dit aantal is aanzienlijk minder dan de meeste andere soorten oefeningen, maar als de persoon met overgewicht anders inactief is, is een yogales bijzonder nuttig.