Beoordelingen

Verlaagt yoga je rusthartslag?


Yoga is een systeem van lichamelijke en geestelijke conditionering dat duizenden jaren geleden in India is ontstaan. De meeste westerlingen zijn bekend met de fysieke oefeningen van yoga, asana's genoemd, die de flexibiliteit en kracht verbeteren; de andere twee hoofdpraktijken van yoga, ademhaling en meditatie dragen ook in belangrijke mate bij aan gezondheid en welzijn. Een van de vele gezondheidsvoordelen die yoga biedt, is het verlagen van de hartslag in rust.

Je rusthartslag

Rustende hartslag is het aantal keren dat uw hartslag, of samentrekkingen, per minuut, gemeten wanneer u volledig in rust bent. Uw rusthartslag geeft uw basisfitnessniveau aan; hoe minder keer je hart moet kloppen in een bepaalde periode, hoe gezonder het is. Een normale hartslag in rust is tussen de 60 en 100 slagen per minuut, volgens de Mayo Clinic. Een getrainde atleet kan een rusthartslag hebben die dichter bij 40 ligt. Om uw hartslag in rust te vinden, controleert u uw pols: plaats twee vingers aan de zijkant van uw nek bij de halsslagader of aan de binnenkant van uw pols, tel het aantal slagen in 10 seconden en vermenigvuldig met 6.

Effecten van Yoga

De traditionele technieken van yoga kunnen stress verminderen en u helpen ontspannen, wat helpt uw ​​hartslag in rust te verlagen. Yogahoudingen schrijven stabiele, gecontroleerde ademhalingspatronen voor die helpen je spieren, inclusief je hart, te ontspannen. Yoga-ademhalingsoefeningen concentreren je geest en leren je hoe je je ademhaling kunt regelen. Meditatie leert je hoe je lichaam en geest diep kunt ontspannen om de concentratie en het bewustzijn te verbeteren. Een studie gepubliceerd in 2011 in het 'International Journal of Biological and Medical Research' vond een significante verlaging van de hartslag in rust na zes maanden yoga bij 50 proefpersonen. Bloeddruk en gewicht waren ook aanzienlijk verlaagd.

Artsen schrijven yoga voor

Vanwege zijn reputatie voor het verlagen van stressniveaus, wordt yoga vaak voorgeschreven door artsen voor hun hart- en kankerpatiënten, volgens Heart Zones, een bedrijf voor hartslagbewakingssystemen. De Mayo Clinic meldt dat yoga ook een positief effect kan hebben op aandoeningen als depressie, chronische pijn en slapeloosheid.

Hoe begin je met het beoefenen van yoga

Raadpleeg altijd uw arts voordat u aan een nieuw trainingsprogramma begint. Zoek een yogales die bij je vaardigheden en wensen past; vermijd lessen die inspannende houdingen voor beginners vereisen, en vraag de docent naar haar ervaring en training, vooral als je de klas volgt om hulp te krijgen voor bepaalde gezondheidsproblemen. Een competente leraar kan het curriculum aanpassen aan individuele behoeften.

Middelen