Beoordelingen

Yogahoudingen om af te vallen


Als je probeert af te vallen, en de enige verandering die je aanbrengt, is door yoga te gaan beoefenen, zul je waarschijnlijk niet veel of geen gewicht verliezen. Terwijl je tijdens een yogales hard werkt, verbrand je niet veel calorieën. Yoga in combinatie met aerobe activiteit en een gezond dieet kan echter je doelstellingen voor gewichtsverlies ondersteunen, zegt dr. Donald Hensrud, specialist in preventieve geneeskunde van Mayo Clinic.

Gewichtsverlies Math

Afvallen hoeft niet moeilijk te zijn. U moet meer calorieën verbranden dan u verbruikt. Je verbrandt calorieën door fysieke activiteit, en hoe actiever je bent, hoe meer calorieën je verbrandt. Minder calorieën eten of gezonder eten kiezen, zoals groenten in plaats van friet, kan ook helpen om af te vallen. Je verbrandt misschien niet zo veel calorieën tijdens een standaard yogales van 55 minuten als je zou joggen voor dezelfde hoeveelheid tijd, maar je verbrandt meer dan wanneer je diezelfde hoeveelheid tijd besteedt aan televisie kijken of een boek leest. Volgens een calorieverbrandingscalculator op HealthStatus.com kun je tussen de 250 en 700 calorieën verbranden bij het beoefenen van yoga, afhankelijk van je huidige gewicht en de stijl van yoga die je beoefent.

Houdingen

Je instructeur kan verwijzen naar houdingen, houdingen of Asanas. De drie termen verwijzen naar de soorten rek en bewegingen die je tijdens een yogales maakt. Om volledig toegang te krijgen tot een houding, heb je een goede afstemming nodig, zeggen instructeurs aan Yoga Vidya Gurukul University in India. Met de juiste uitlijning kun je een pose aanpassen om de moeilijkheidsgraad ervan te vergroten, wat kan helpen de specifieke spiergroep te versterken waarin de pose werkt. Hoe sterker je spieren, hoe meer spiermassa je hebt, waardoor je lichaam effectiever calorieën verbrandt.

Beweging

Yoga is geen plek om te rusten, hoewel je toegang hebt tot een rustende houding als je moe wordt of pijn voelt. Vanaf het begin van de les tot het einde werk je, zelfs als blijkt dat je niets doet. Het werk komt in de beweging. Je rekt, draait en buigt je lichaam in posities die je waarschijnlijk niet gewend bent, wat je spieren op de manieren doet die je normaal niet doet. De meeste yogastijlen bevatten beweging, en deze beweging kan behoorlijk aerobisch worden, vooral in een power-yogales. Deze stijl van yoga verbindt verschillende houdingen in één continue beweging. • Elke activiteit is een goede activiteit, zegt Hensrud. "Yoga brengt je in beweging."

Onthoud

Breng tijdens je yogapraktijk tijd door in poses die je buikspieren en benen trainen, zoals Plank-pose en een van de drie Warrior-poses. U zult niet meteen voordelen zien, maar geef uw praktijk voldoende tijd en u kunt de resultaten krijgen die u wilt - en misschien voordelen die u niet verwachtte, zoals verminderde stress en angst. Yoga is ook een natuurlijke stemmingsverbeteraar, zegt Hensrud, en hoe je je voelt over jezelf kan ook je doelstellingen voor gewichtsverlies ondersteunen. Maar let op - je kunt jezelf verwonden tijdens een yogapraktijk als je niet voorzichtig bent. Je instructeur kan modificaties voorstellen als een pose te moeilijk is, als je pijn hebt of als je de pose wilt intensiveren om de voordelen ervan te maximaliseren.