Beoordelingen

Yoga houdingen gids


Yogahoudingen vormen de basis voor een stimulerende fysieke yogaoefening. Samen met meditatie en zelfstudie van yogafilosofie kan een fysieke yogapraktijk helpen je leven in balans te brengen en je geest, vrede. De vier hieronder vermelde poses zijn de meest toegankelijke en efficiënte beschikbaar omdat ze tegelijkertijd werken en de hoofdspieren van het lichaam verlengen. Houd tijdens uw oefening elke houding drie tot vijf volledige ademhalingen vast voordat u naar de volgende gaat.

Stoel Pose

Chair Pose werkt de wervelkolom, de schouders, de armen en de benen.

Adem uit, zit je heupen recht naar achteren alsof je in een stoel zit, je knieën naar achteren trekken naar je hielen. Hef je armen omhoog langs je oren met de roze kant van je handen naar voren draaiend, je vingers spreiden wijd. Laat je schouders naar beneden en naar achteren zakken, weg van je oren. Verleng je stuitje naar beneden. Ademen.

Boom vormen

Tree Pose werkt de kernstabilisatorspieren van het lichaam, inclusief de voeten, onderbenen, heupen en kern.

Begin met het aarden van je rechtervoet in de mat. Druk de bal van je linkervoet tegen je binnenste rechter enkel en in de mat en trek je linkerheup open, of blijf hier of breng de linkervoet omhoog naar de binnenbeenlengte van je rechterbeen, boven of onder de knie. Druk net zo stevig met de onderkant van uw linkervoet als met uw rechterbinnenbeen. Breng je handen, handpalmen bij elkaar, naar je hart. Van kant wisselen. Als je problemen hebt met het evenwicht, probeer dan deze pose in de buurt van een muur of stoel voor extra ondersteuning.

Adelaar pose

Eagle Pose werkt de benen, de schouders en de kern.

Zet je voeten in de mat en ga met je heupen recht naar achteren. Til je rechterbeen hoog op en kruis het over de linkerkant, waarbij je je rechtervoet rond de kuit van je linkerbeen vergrendelt, indien mogelijk. Houd de heupen naar voren en ga dieper in de houding zitten. Reik uw linkerarm recht uit uw borst, gebogen in een rechte hoek. Wikkel je rechterarm onder en rond de linkerkant, waarbij je de handpalmen zo dicht mogelijk bij elkaar brengt. Laat uw schouders en adem los. Van kant wisselen.

Kameel pose

Camel Pose werkt op de benen, wervelkolom en armen.

Druk vanuit een knielende positie het bekken naar voren en verleng het stuitje recht naar beneden om de onderrug veilig te houden. Met de handen in losse vuisten aan weerszijden van je heiligbeen, adem je hoog in je borst en schouders, rol je je schouders op en neer en blijf je hier of laat je je handen zachtjes een voor een los. Als uw nek comfortabel is, laat dan uw hoofd en keel los. Ademen.