Beoordelingen

Yogahoudingen om de bloedtoevoer naar de hersenen te verhogen


Yoga stimuleert de hersenfunctie en helpt de bloedsomloop. Dr. Timothy McCall beveelt aan om houdingen te verdraaien om zuurstofrijk bloed gemakkelijker door het lichaam te laten stromen. Houdingen zoals een halve handstand, een visstand, een schouderstand en een ploeghouding helpen de bloedtoevoer naar de hersenen en het hart.

Halve handstand

Begin door op een mat te zitten met je rug tegen de muur en je voeten uitgestrekt voor je. Let op waar je hielen op de mat liggen, want hier plaats je je handen in een halfhoofdstand - markeer de plek indien nodig met een blok. Ga op je handen en knieën zitten en plaats je handen op de plek die je hebt gemarkeerd. Neem je rechtervoet en loop deze iets de muur op. Strek het linkerbeen en breng je billen naar het plafond. Druk de rechtervoet stevig in de muur en til het linkerbeen op om samen te komen met de rechterkant, en druk ook tegen de muur. Stel je voor dat je een omgekeerde L-vorm met je lichaam creëert. Blijf in de pose gedurende vijf ademhalingen, of zolang je de pose kunt vasthouden. Kom uit de houding door een been van de muur te halen en terug op de vloer te plaatsen. Volg met het andere been. Halve handstand biedt alle voordelen van de volledige handstand zonder dat er zoveel kracht in het bovenlichaam nodig is.

Schouderstand

Schouderstand helpt spanning van nek en schouders te verlichten en ontspant de geest door bloedtoevoer naar het bovenlichaam. Neem twee handdoeken of dekens en vouw ze om een ​​zacht kussen te vormen. Ga met uw gezicht naar boven op de handdoeken of dekens liggen, met uw hoofd erop. Plaats uw armen in de buurt van uw romp en buig uw knieën. Druk in je armen en beweeg je knieën en bekken in je lichaam. Steek je handen voorzichtig onder je heupen en strek je benen naar het plafond. Zodra je je evenwicht hebt gevonden, leg je handen terug op de vloer in de buurt van de romp. Beweeg je armen langzaam achter je bekken op de grond en pak je handen samen. Eén minuut vasthouden. Kom uit de pose door de handen terug onder de heupen te plaatsen, de knieën te buigen en je voeten terug op de vloer te plaatsen.

Ploeg vormen

Ploeghouding stimuleert de schildklier en verhoogt de bloedtoevoer naar de hersenen. Begin in schouderstand. Met uw handen onder uw heupen voor ondersteuning, laat u beide benen op de grond achter uw hoofd zakken. Beginners moeten de knieën bij hun oren gebogen houden. Gemiddelde en gevorderde yogi's kunnen de benen strekken. Zodra je tenen op de vloer liggen, til je de bovenkant van je dijen en billen op naar het plafond, zodat je benen niet op je romp rusten. Trek je kin weg van je nek, zodat er ruimte is en je je hoofd niet in je borstbeen kraakt. Houd de pose zo lang vast als u comfortabel kunt doen. Om de houding te verlaten, rol je eenvoudig uit de houding.

Vis pose

Vis pose stimuleert de nek, keel en hersenen door zijn omgekeerde positie. Het bevordert de bloedsomloop. Ga op een oefenmat liggen met je bovenlichaam plat op de vloer en je knieën gebogen met je voeten op de vloer. Til je bekken van de trainingsmat en schuif je armen onder je billen met je handpalmen plat op de vloer en je ellebogen licht gebogen. Laat uw bekken op de rug van uw handen rusten. Til je romp op zodat je je hoofd naar achteren kunt buigen en de bovenkant van je hoofd op de vloer plaatst. Buig je rug om een ​​rek door de nek en schouders te krijgen. Houd 15 tot 30 seconden vast.

Middelen