Beoordelingen

Yoga strekt zich uit voor de bovenkant van de voet


De spieren van de bovenkant van de voeten worden de dorsi-flexiespieren genoemd, die kunnen worden uitgerekt door verschillende yogahoudingen, zoals Heldenhouding en Kikkerhouding. Volgens Sun and Moon Studio heeft één op de zes mensen, voornamelijk vrouwen, in de Verenigde Staten voetproblemen, vaak vanwege constrictieve schoenen, die de bloedsomloop belemmeren en een onjuiste uitlijning van de voeten bevorderen. Yoga, op blote voeten uitgevoerd, helpt de voetspieren en tenen te strekken en verbetert de bloedsomloop. De juiste uitlijning van de voeten heeft ook een positieve invloed op de knie-, heup-, rug- en schouderfunctie.

Anatomie van de voet

Yogahoudingen die de toppen van de voeten strekken, veroorzaken plantaire flexie van de enkel. Stel je voor dat je op de grond zit met je benen uitgestrekt voor je. Om plantaire flexie van de enkel te ervaren, wijs je tenen naar voren en voel de rek in de peroneus tertius, extensor digitorum longus, extensor hallucis longus en tibialis anterior, dit zijn de spieren en pezen in de bovenkant van je voet. Je creëert plantaire flexie als je ook op je tenen staat.

Hero Pose (Virasana)

Heldenhouding rekt de spieren in de bovenkant van de voet en enkel en met de tijd traint Virasana de tarsale botten van de voet opnieuw door druk uit te oefenen op de bovenkant van de voet, waardoor de tenen zich verspreiden. De basishouding bestaat uit knielen op je vloermat met dijen loodrecht op de vloer, knieën op heupbreedte. Spreid je voeten iets breder uit dan je heupen, met de bovenkant van je voeten tegen de vloer. Houd een lichte helling naar voren door de romp terwijl u uw kuitspieren voorzichtig onder u uit trekt. Ga achterover zitten tussen je voeten.

Halve kikker pose

Het oefenen van Hero's ose helpt je voor te bereiden op de tussenliggende Half Frog-pose, die de spieren aan de bovenkant van de voeten rekt. Nog een oefening op de grond, de basis Halve kikker pose begint met je op je buik liggen. Duw je romp omhoog door je onderarmen en til je hoofd op terwijl je naar voren kijkt. Buig je linkerknie naar de linkerheup, houd je rechterbeen recht en de bovenkant van de rechtervoet plat op de vloer. Cup de tenen van je opgeheven linkervoet met je linkerhand en druk naar beneden op de bovenkant van de voet. De algemene aanbeveling is om de pers 30 seconden ingedrukt te houden, maar als dit ongemakkelijk is, bouw dan geleidelijk op tot die duur; dit is tenslotte een praktijk. Creëer symmetrie door de rek aan de andere kant te herhalen, voor dezelfde hoeveelheid tijd.

Plantaire flexie en dorsiflexie

Plantaire flexie treedt op wanneer u uw tenen naar voren richt, terwijl dorsiflexie optreedt wanneer u de tenen naar de knieën trekt. Wanneer je overgaat van Cobra pose naar naar beneden gerichte hond, voer je beide strekoefeningen uit. In Cobra poseren de toppen van je voeten plat tegen de mat, waardoor plantaire flexie ontstaat, en als je naar beneden gerichte hond pose komt, creëer je dorsiflexie wanneer je je tenen rolt en ze naar je schenen richt. Cobra, bovenaan de reeks, strekt zich uit en de neerwaartse hond, onderaan de reeks, wordt sterker.