Beoordelingen

Yoga voor keelproblemen


Of je keelproblemen worden veroorzaakt door bacteriële of virale infecties, allergieën of zure reflux, yoga is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt om verlichting te vinden. Maar er zijn yogahoudingen die je belegerde keel tijdelijk kalmeren. Blijf de door uw arts voorgeschreven behandelingen nemen en neem deze dan in op uw mat.

Ondersteunde Half-Shoulderstand

In de paragrafen-lange lijst van voorwaarden in zijn boek "Light on Yoga" die Shoulderstand en Half-Shoulderstand verlichten, B.K.S. Iyengar omvatte keelaandoeningen. De stroom bloed naar je hoofd wanneer je geïnverteerd raakt, stimuleert de keel en zijn klieren. Stapel twee tot drie dunne dekens of handdoeken op elkaar op je yogamat. Ga op je mat liggen en plaats de gevouwen dekens onder je nek, schouders en rug. Laat je hoofd vrij om op de mat te gaan liggen. Til je voeten van de vloer en buig je knieën naar je borst. Til je billen in een snelle beweging van de vloer en strek je benen tot 45 graden ten opzichte van de vloer. Plaats uw handen onder uw heupen voor ondersteuning. Adem normaal terwijl je deze houding maximaal drie minuten vasthoudt.

Vis pose

In tegenstelling tot Schouderstand, die de keel comprimeert, opent Fish deze. Ga op een yogamat op je rug liggen. Buig je stuitje eronder. Houd je benen bij elkaar en je tenen puntig. Schuif je handen, handpalmen naar beneden, onder je billen. Knuffel je ellebogen dicht langs je lichaam. Til bij een inademing je bovenlichaam op en ga van de vloer. Kantel uw hoofd naar achteren en laat de achterkant van uw hoofd op de grond zakken. Druk met uw handen en ellebogen naar beneden om uw borst omhoog te houden. Adem lang en gelijkmatig terwijl je maximaal één minuut in Fish Pose blijft.

Sitale

De Sitale-ademhalingstechniek wordt meestal gebruikt om kalmte op te wekken als je overwerkt bent. Maar voor uw doeleinden stuurt Sitale een stroom koele lucht over uw keel. Dit zou vooral rustgevend zijn als je keel droog en krassend is. Krul je tong en inhaleer door je open mond. Als u uw tong niet kunt krullen, laat het puntje van uw tong dan enigszins door uw open mond steken. Sluit je mond en adem uit door je neus. Herhaal dit zo vaak als je wilt.

Overwegingen

Een preventieve praktijk, die gericht is op het stimuleren van het immuunsysteem voordat infectie zich kan voordoen, is gebruikelijk bij mensen die al lang yoga beoefenen. Er wordt aangenomen dat verschillende ademtechnieken verkoudheid afweren, of op zijn minst de symptomen minimaliseren. Het uitvoeren van omgekeerde poses om de circulatie van lymfevloeistoffen te verhogen, waardoor verschillende virussen en bacteriën door de lymfeklieren worden uitgefilterd, wordt ook voorgesteld als een preventieve maatregel, volgens het "Yoga Journal".