Beoordelingen

Zal yoga me helpen om beter te worden?


Je hoeft niet naar een sportschool te gaan of ijzer te pompen om een ​​strak lichaam te krijgen - yoga is een prachtige oefening om je spieren te versterken zonder op een bodybuilder te lijken. Het beoefenen van yogahoudingen, of asanas, geeft je een lange, lenige uitstraling terwijl het ook je cardiovasculaire gezondheid en algehele welzijn verbetert. Gewichten en machines zijn niet vereist om je lichaam in yoga te versterken. In bepaalde poses til je echter je eigen lichaamsgewicht op.

Yogastijlen

Ashtanga, Power of Vinyasa beoefenen, yogastijlen met een hoge intensiteit, kunnen je beste keuze zijn als toning het gewenste resultaat is. Deze stijlen zijn geweldig voor het opbouwen van kracht, maar minder intense stijlen, zoals Hatha of Iyengar, zijn uitstekend voor het eerst beheersen van de basisstructuur van poses, zodat je je lichaam veilig kunt houden in de snellere klassen. Yoga Journal waarschuwt dat hoewel elke stijl van yoga de spieren helpt te versterken, dit misschien niet noodzakelijkerwijs helpt om af te vallen. Een combinatie van krachtige stijlen voor toning en zachtere en herstellende stijlen om te ontspannen kan de perfecte balans voor u zijn.

Spieropbouw

Gaiam Life legt uit dat experts tweemaal per week krachttraining aanbevelen voor gezonde volwassenen om spieren op te bouwen, hun metabolisme efficiënt te houden en botverlies te voorkomen. Je kunt de spiertonus en -definitie verbeteren door yoga omdat je je lichaamsgewicht in bepaalde poses opheft. In tegenstelling tot krachttraining kun je echter niet meer weerstand toevoegen, dus je resultaten zullen een slanker, lang uiterlijk zijn in plaats van een volumineuze, onevenwichtige look. Yoga geeft je spieren een natuurlijke, gezonde en functionele manier.

Voordelen

Een van de vele voordelen van yoga als verstevigende oefening zijn efficiëntie, betaalbaarheid en veiligheid. Shape Magazine wijst erop dat yoga een routine voor het hele lichaam is, in tegenstelling tot een sportschooltraining, waarbij het nodig is om van machine naar machine te gaan en elk lichaamsdeel apart te trainen. Yoga kan thuis worden beoefend zonder dure apparatuur. Als je je meer gemotiveerd voelt in een groepsomgeving, bieden veel buurthuizen betaalbare yogalessen. Ten slotte staat veiligheid altijd voorop bij het beoefenen van yoga - het motto is: Geen pijn, geen pijn, in plaats van de typische sportschoolmantra van Geen pijn, geen winst.

Welzijn

Hoewel veel die-hard yogaliefhebbers er misschien niet in slagen om yoga te gebruiken om het lichaam te versterken, is er geen reden waarom toning niet één aspect kan zijn. Yoga helpt je om af te vallen en je lichaam te versterken, en zorgt voor een meer ontspannen en vredige staat van zijn. Zelfs als je aan een yogapraktijk begint met alleen de fysieke voordelen in gedachten, zul je meer dan waarschijnlijk de extra voordelen ervaren van het ontwikkelen van een gezondere houding ten opzichte van je dieet en je algehele welzijn.

Middelen