Info

Voordelen van ongezouten popcorn


In een bioscoop, een kermis of een sportevenement, of in uw woonkamer tv kijken, is ongezouten popcorn een van uw gezondste snackkeuzes. Popcorn is gemakkelijk te maken, leuk om te eten en voedzamer dan andere gebruikelijke snacks, zoals koekjes, nacho's en snoep. Het bereiden van uw popcorn zonder zout vermindert het natriumgehalte en verhoogt de voordelen van deze volkoren snack.

Vermindert het risico op hartziekten

Uw risico op hartaandoeningen neemt af als u een hogere inname van volle granen zoals popcorn heeft, volgens het Linus Pauling Institute Micronutrient Information Center. Het kalium en magnesium in volle granen zijn geassocieerd met een lager risico op hartaandoeningen en een kopje popcorn levert 92 milligram kalium, of 3 procent van de dagelijkse waarde, en 40 milligram magnesium of 10 procent van de dagelijkse waarde. MayoClinic.com stelt dat het consumeren van voldoende voedingsvezels uw totale en ongezonde LDL-cholesterolwaarden kan verlagen, en een portie van 1 ounce of 3,5 kopjes gepofte maïs levert 4,1 gram voedingsvezel op, of 16 procent van de dagelijkse waarde.

Voorkomt hoge bloeddruk

Ongezouten popcorn kan je helpen je bloeddruk te verlagen wanneer je het eet in plaats van gezouten popcorn of andere zoute snacks. Elke portie van 3,5 kopjes met lucht gepofte popcorn bevat slechts 2 milligram natrium, of minder dan 1 procent van de dagelijkse waarde. Het ministerie van Volksgezondheid en Human Services suggereert dat gezonde volwassenen de totale dagelijkse inname van natrium beperken tot 2.300 milligram om hoge bloeddruk en een verhoogd risico op beroerte en nierziekten te voorkomen.

Aids Gewichtscontrole

Met slechts 108 calorieën in een portie van 3,5 kopjes, kan popcorn u helpen uw totale calorie-inname te beperken en gewichtstoename te voorkomen. Popcorn is een voedsel met een lage energiedichtheid omdat het een relatief laag caloriegehalte heeft in vergelijking met zijn grote portie. Volgens MayoClinic.com kunnen diëten die de nadruk leggen op voedingsmiddelen met een hoog volume en weinig calorieën, zoals ongezouten popcorn, om gewichtstoename te voorkomen door je te vullen voordat je veel calorieën hebt gegeten. Het vervangen van ongezouten popcorn voor calorierijke snacks, zoals chips, kan je helpen je calorie-inname te verlagen.

Tips en voorzorgsmaatregelen

Het lage natriumgehalte van ongezouten popcorn is een van de belangrijkste voordelen. Zorg ervoor dat u geen extra natrium krijgt uit verborgen bronnen, zoals gezouten boter of toppings met kaas of botersmaak. Toppings zoals boter, olie en karamelcoating voegen extra calorieën toe, maar niet veel essentiële voedingsstoffen voor popcorn. Omdat popcorn verstikkingsgevaar kan opleveren, mogen jonge kinderen het niet eten.