Beoordelingen

Stadia van sterven aan hersenkanker

Stadia van sterven aan hersenkanker


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Stadia van hersenkanker

Hersenkanker is verdeeld in vier progressieve en overlappende fasen. Stadium 1 is het minst kwaadaardige stadium van ontwikkeling: kankercellen vermenigvuldigen zich langzaam. Stadium 2 wordt gekenmerkt door de langzame groei van kankercellen, die zich kunnen verspreiden naar naburige cellen en zich kunnen ontwikkelen tot een hoger stadium van tumor dat agressiever is; toch zijn ze te behandelen. Stadium 3 wordt geïdentificeerd door de actieve reproductie van abnormale cellen, die aangrenzend normaal hersenweefsel infiltreren. Tijdens deze fase komen tumoren vaak in een hoger stadium terug en is de behandeling over het algemeen moeilijk maar kan deze succesvol zijn.

Fase 4

Tijdens stadium 4 planten kankercellen zich snel voort en worden geclassificeerd door hun wijdverspreide aanwezigheid in de hersenen, het ruggenmerg en andere nabijgelegen organen. Symptomen die aanwezig zijn in de vroege stadia gaan door, behalve dat ze over het algemeen erger zijn. Volgens Brainhealthandpuzzles.com kunnen deze symptomen hoofdpijn, epileptische aanvallen, convulsies, geheugenproblemen, spraakproblemen, gevoelloosheid en moeite met lopen omvatten. Persoonlijkheidsveranderingen komen ook vaak voor: humeurigheid, terugtrekking, bizar gedrag en strijdlust of geweld.

Normale hersenfunctie aangetast

Tegen de tijd dat stadium 4 is bereikt, zijn waarschijnlijk een of meer van de drie behandelingen geprobeerd: chirurgie, bestraling of chemotherapie. Elke behandeling, hoewel gericht op het verwijderen van de kanker, kan de normale hersenfunctie beïnvloeden. Met bestraling en chemotherapie is het niet ongewoon dat misselijkheid en braken optreden. Artsen kunnen soms helpen met die problemen door krachtige medicijnen voor te schrijven. Zodra hersenkanker is geclassificeerd als stadium 4, neemt het slagingspercentage van de behandeling meetbaar af.

Eindstadium

Volgens PrincetonBrainandSpine.com zullen patiënten, als geen van de behandelingen effectief zijn bij de behandeling van hersenkanker, minder energie voor activiteiten krijgen. Patiënten zullen meer gaan slapen, maar wanneer ze wakker zijn, zullen ze redelijk functioneel zijn in termen van interactie met anderen. Patiënten zullen over het algemeen geen pijn hebben. Dood in dit stadium komt meestal voor wanneer een patiënt slaapt. Wanneer de patiënt het grootste deel van de dag begint te slapen, is dit een teken dat hij zijn laatste dagen nadert.


Bekijk de video: Jermaine ligt in een hospice en kan bijna niet meer praten. (Mei 2022).