Beoordelingen

Zumba versus gymnastiektraining


Sportscholen bestaan ​​al eeuwen, maar de activiteiten die erin worden uitgevoerd veranderen elk jaar. Zumba, een vorm van aerobe dans op Latijns-Amerikaanse muziek, claimde in 2012 wereldwijd 12 miljoen klasdeelnemers. Als je je afvraagt ​​of je uit je sportschool wilt stappen en Zumba wilt proberen, is het antwoord misschien nee en ja. Hoewel de ervaringen verschillend zijn, zijn beide waardevol.

Zumba

Het gelukkige ongeluk dat Zumba heeft veroorzaakt, is nu legendarisch: Alberto - Perez kwam op een dag zijn aerobicsles geven en besefte dat hij zijn muziek was vergeten. Dus bracht hij zijn eigen tapes - dit was het midden van de jaren 90 - uit zijn auto en leidde de klas in stappen als salsa, merengue en rumba. Ze hielden ervan en Zumba werd geboren. Snel vooruit naar 2013: Zumba wordt onderwezen in 125 landen, en deelnemers nemen de slogan - de training, doe mee met de party 'serieus. In de klas zie je felle kleuren en hoor je spontane kreten van opwinding. Je merkt misschien niet eens dat de leraar sluipt tijdens intervaltraining. In een studie aan de Universiteit van Wisconsin-La Crosse vonden onderzoekers Zumba efficiënt voor het verbranden van calorieën en het verbeteren van de cardiovasculaire conditie. Hun proefpersonen hadden gemiddeld 9,5 calorieën per minuut verbrand.

The Gym Experience

Sportscholen variëren in grootte, sfeer en aanbod. Een kleine buurtgymnastiek heeft misschien alleen losse gewichten en een paar machines. Grotere sportscholen bieden alles, van zwembaden tot smoothiebars tot massages ter plaatse. Uw locatie, smaak, budget en interesses bepalen of u lid wordt van een sportschool en, zo ja, welke. Als je weerstandstraining doet - en dat zou volgens MayoClinic.com moeten - biedt een sportschool speciale ruimte en verschillende gewichten en machines.

Voors en tegens

Als je van dansen en Latijns-Amerikaanse muziek houdt, zul je waarschijnlijk van Zumba genieten. Als je een of beide niet leuk vindt, zul je waarschijnlijk niet. Sporters verdelen ook langs lijnen van degenen die van groepslessen houden en degenen die liever alleen trainen. Zumba-lessen omvatten op zijn minst een beetje sociale interactie, waarbij sommige groepen een hoog niveau van kameraadschap ontwikkelen. Een nadeel van Zumba en andere klassen is dat ze op een vast tijdstip beginnen. Als uw schema het moeilijk maakt om te voorspellen of u het kunt halen, houdt u misschien van de altijd aankomende sfeer van de sportschool.

Tips en overwegingen

Of u van een soort oefening geniet, is een van de beste voorspellers van therapietrouw. Dus kies iets dat je leuk vindt om je eraan te houden. Het ministerie van Volksgezondheid en Human Services beveelt aan om minimaal 150 minuten per week matige aerobe activiteit te krijgen, of 75 minuten krachtige aerobe oefening, of een combinatie van beide. Als aerobe dans valt Zumba in de krachtige categorie. Tenzij u echter naar een speciale Zumba-tooncursus gaat, kunt u beter naar de sportschool gaan om de aanbevolen tweewekelijkse krachttraining te krijgen. Als je lid wordt van een van de vele sportscholen die Zumba-lessen aanbieden, heb je het beste van twee werelden.