Beoordelingen

Zumba's effecten op tienermeisjes


De Latijnse dansmuziek en bewegingen van Zumba blijven mensen van alle leeftijden boeien. Naast de reguliere Zumba en de senior-gerichte Zumba Gold duiken er klassen op in de VS alleen voor tieners. Op een leeftijd waarin leeftijdsgenoten vaak oneindig interessanter zijn dan volwassenen, hebben tienermeisjes plezier terwijl ze hun conditie en coördinatie verbeteren.

Specifieke klassen voor tieners

Wettelijke overwegingen vragen sommige faciliteiten om afzonderlijke lessen voor tieners aan te bieden. Op Camp Lejeune, een basis van het Marine Corps in North Carolina, had de sportschool alleen een vergunning om lessen aan deelnemers van 16 jaar of ouder te geven, waardoor een tienerspecifieke les op een andere locatie werd toegevoegd. Tienerklassen kunnen ook worden gescheiden van lessen voor volwassenen als de instructeur bewegingen wil wijzigen, waardoor gemakkelijker te volgen bewegingspatronen voor kinderen en tieners worden gecreëerd. Hoewel de bewegingen eenvoudiger zijn, moeten ze er nog steeds cool uitzien. Een stijlvolle jonge leraar helpt. Kamp Lejeune rekruteerde nieuwe leraar Tanita Silversmith om zijn tienerklassen te leiden. Ze mengde populaire dansbewegingen en muziek in haar Zumba-lessen om haar jonge klanten aan te spreken.

Geschiktheid

Niet alle tienermeisjes beschouwen zichzelf als atletisch of voelen zich op hun gemak bij het deelnemen aan teamsporten. Zumba geeft meisjes een individuele route naar fitness terwijl ze een activiteit doen die velen leuk vinden. De slogan van Zumba, "Train de training, doe mee met het feest," spreekt mensen van alle leeftijden aan die shimmies verkiezen boven opdrukoefeningen. Met de groeiende obesitas-epidemie in de kindertijd en het steeds meer zittende leven van jonge mensen, is plezier oefenen de sleutel. De introductie van niet-atletische tieners bij Zumba kan een positieve associatie creëren met fitness die ze misschien niet krijgen van de gymles op de middelbare school. Hoewel het aantal verbrande calorieën varieert afhankelijk van de intensiteit en het gewicht - zwaardere mensen verbranden meer calorieën - schat Zumba New Jersey dat de gemiddelde persoon tussen 500 en 1.000 calorieën per klasse verbrandt. Voor mensen die nog niet bekend zijn met Zumba, raadt instructeur Kass Martin aan om drie lessen open te staan. Daarna zei ze in een artikel van Huffington Post dat je bekend raakt met herhalingen in de stappen en verslaafd raakt aan dit fitnessprogramma.

Aanvaarding

Zumba is ontworpen om niet te oordelen en verschillende lichaamsgroottes, stijlen en benaderingen van de dansbewegingen te accepteren. Niemand houdt de score bij en als een meisje een stap vergeet, stelt ze het team niet teleur. Instructeurs cultiveren een houding van acceptatie, iets dat meisjes op dit belangrijke punt in hun ontwikkeling nodig hebben. "Vaak hebben we het gevoel dat we er niet in passen, of zijn we niet in de juiste vorm of zijn we niet mooi genoeg", zei Portland Zumba-instructeur Alayna Bussen. "Ik denk dat Zumba iedereen kan helpen comfortabel te bewegen en zich tegelijkertijd goed over zichzelf te voelen."

Vertrouwen

Het accepteren van je lichaam en de manier waarop het beweegt, leidt tot meer zelfvertrouwen. Bussen zei voor haar dat dansen een gevoel van zelfvertrouwen en een niveau van fitness heeft opgebouwd dat ze nooit eerder had gehad, en voegde eraan toe dat ze wou dat ze dans als kind of tiener had ontdekt. Een paar tienermeisjes volgen haar lessen voor volwassenen. Ze heeft er met name naar gekeken terwijl het vertrouwen van het meisje is toegenomen. "Ze heeft langzaam haar weg gevonden van rondhangen in de rug om het op de voorste rij te schommelen," zei Bussen.