Beoordelingen

Doe je elke dag Zumba?


Als je het type bent dat graag beweegt en je lichaam schudt naar de ritmes van Latijns-Amerikaanse, Caribische, Afrikaanse en andere wereldmuziek, wil je misschien elke dag Zumba doen. De dans- en fitnessroutines zijn behoorlijk besmettelijk, om maar te zwijgen van een nuttige training die je helpt om veel calorieën te verbranden. Maar zoals elk type oefening, hangt het af van uw levensstijl en persoonlijke voorkeuren hoe vaak u dit doet.

Typische training

Of u nu een Zumba-les bijwoont in uw plaatselijke sportschool, fitnesscentrum of buurthuis, u zult merken dat de meeste lessen - evenals de Zumba DVD-trainingen - ongeveer 30 tot 60 minuten duren. Er is meestal een opwarmperiode, gevolgd door een zeer intensieve danssessie en een cool-down. Sommige centra bieden Zumba Gold, gericht op oudere mensen of mensen met beperkte mobiliteit, evenals Aqua Zumba, de low-impact versie van Zumba die plaatsvindt in water. Andere centra kunnen ook hybride klassen hebben die zowel dans als kernversterking of gewichten bevatten.

Oefening Aanbevelingen

Een deel van het weten hoeveel beweging je zou moeten doen - of het nu Zumba is, joggen of iets anders - is weten wat de experts aanbevelen. Volgens de richtlijnen voor lichaamsbeweging van 2008 voor Amerikanen van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services, moeten alle volwassenen elke week minimaal 150 minuten matige intensieve training of 75 minuten krachtige intensieve training krijgen. Omdat je hart meestal snel klopt, je zweet en het moeilijk is om te praten zonder adem te halen, kun je Zumba beschouwen als een intensieve training. Dat betekent dat je echt maar één les van 60 minuten en nog een les van 30 minuten hoeft te volgen om ruim binnen die richtlijnen te blijven. Maar natuurlijk, hoe meer lichaamsbeweging u doet, hoe meer gezondheidsvoordelen u zult ontvangen.

Calorieën verbrand

Als je Zumba doet om af te vallen, kun je besluiten om meer te doen dan een schema van twee dagen per week. Volgens een onderzoek in opdracht van de American Council on Exercise verbrandden de deelnemers gemiddeld 369 calorieën tijdens een Zumba-les van ongeveer 40 minuten. De onderzoekers ACE melden dat dat meer is dan je zou verbranden in andere fitnesslessen, waaronder power yoga, kickboksen, step aerobics of hoepelen. Houd er rekening mee dat u een calorietekort van 3.500 calorieën moet creëren om 1 pond te verliezen, elke dag naar die Zumba-klasse gaan zou u helpen 1 pond te verliezen in minder dan negen dagen - en dat is als u de extra stap niet heeft genomen van het verminderen van calorieën via uw dieet.

Luister naar je lichaam

Het komt erop neer: als je elke dag van de week een Zumba-les wilt volgen of een Zumba-dvd wilt doen, ga er dan voor - zolang je voor je lichaam zorgt. Als je de hele dag te moe begint te worden, je prikkelbaar of emotioneel bent of een gebrek aan eetlust hebt, kan dit een indicatie zijn dat je te veel traint. Oefening is geweldig, maar je lichaam heeft ook tijd nodig om te rusten. Als je het type Zumba doet dat krachttraining omvat, zoals Zumba in het Circuit, hebben je spieren tussen de sessies minstens 24 uur rust nodig. Dat helpt je spieren te herstellen en regenereren. Als je de effecten van overtraining voelt, neem dan een paar dagen vrij - of zelfs een week of twee - en ga dan weer sporten volgens een minder frequent schema.